Wat is Fiverr?

Wat is Fiverr? Mijn positieve ervaring na de eerste opdracht.

Wat is Fiverr? Zelf ken ik Fiverr nog niet zo lang. Eigenlijk ben ik via via getipt op het bestaan van Fiverr. Dit kwam omdat ik in een vrij korte tijd een draaiende affiliate website live wilde hebben. En dan met de nadruk op ‘korte tijd’. Inmiddels heb ik zelf ook de kennis om een affiliate website te maken maar wil ik mij momenteel bezig houden met andere dingen zoals het optimaliseren van mijn huidige websites en content toevoegen. Het maken van een nieuwe website kost mij net iets te veel tijd. 

Totdat een vriend van mij de tip gaf om eens een kijkje te nemen op Fiverr. Maar wat is Fiverr nu precies? 

Inhoudsopgave

Fiverr is een freelance platform

Fiverr is een online platform wat zijn oorsprong kent in Israel maar al jaren actief is over de hele wereld. Eigenlijk is het een soort marktplaats met vraag en aanbod. Iedere freelancer kan zich namelijk aanmelden. Ben jij bijvoorbeeld een ster in het schrijven van teksten? Dan kan je een profiel aanmaken op Fiverr. Mensen die opzoek zijn naar een goede tekstschrijver kunnen op jouw profiel uitkomen en een opdracht indienen. Samen kom je tot een prijsafspraak. Jij als tekstschrijver verdient op die manier je geld en de vragende partij is geholpen. Fiverr kent dus twee soorten mensen: de aanbieder en de vrager. 

Maar Fiverr is actief in veel meer verschillende categorieën. 

  • Grafisch en design
  • Digitale marketing
  • Schrijven en vertalingen
  • Video en animatie 
  • Muziek en audio
  • Programmeren en tech 
  • Zakelijk
  • Lifestyle 

Waarom Fiverr?

Er zijn verschillende redenen om aan de slag te gaan met Fiverr. Dit zal voor iedereen verschillend zijn. Zoals ik eerder al aangaf was mijn voornaamste reden ‘tijd’. Zelf wilde ik mijn tijd op een andere manier besteden. Een andere reden om aan de slag te gaan met een freelancer op Fiverr kan zijn vanwege het feit dat je zelf niet beschikt over bepaalde vaardigheden. Denk aan het bewerken van foto’s of video’s. Fiverr kan dan echt een uitkomst bieden. Dit geldt bijvoorbeeld ook voor het schrijven van teksten. Dit kan tijdrovend zijn maar het is ook een vak apart. 

Fiverr kan je ook helpen bij het bedenken van nieuwe ideeën. Zo zijn er enorm veel freelancers actief in verschillende categorieën. Er zijn bijvoorbeeld freelancers te vinden die een bepaalde tekst voor jou in een andere taal willen inspreken. Ben jij bijvoorbeeld zeer actief op YouTube en wil je jouw bereik gaan vergroten? Dan kun je er voor kiezen om je content in meerdere talen te uploaden. Dit kan met een VoiceOver of bijvoorbeeld ondertiteling. Op Fiverr kun je freelancers vinden die jouw met een dergelijk project kunnen helpen. 

 

Voordelen van Fiverr

Fiverr kent behoorlijk wat voordelen. Hier de voordelen op een rij. 

Nadelen van Fiverr

Soms kent een voordeel ook een nadeel. Het kan dan fijn zijn dat er zo enorm veel aanbod is, maar dat maakt het aan de andere kant erg lastig kiezen. Voor ieder project zijn er zo veel freelancers te vinden dat je soms niet weet wie je moet kiezen. Persoonlijk ben ik hier niet te lang mee bezig geweest. Op de eerste pagina kwam ik een freelancer tegen en heb toen wat beoordelingen gelezen. Het voelde goed en heb direct contact gezocht. Maar ik kan mij voorstellen dat het soms best lastig kan zijn wie je moet kiezen. Probeer er niet al te lang bij stil te staan en uiteindelijk gewoon voor iemand te gaan. 

Mijn ervaring met Fiverr

Momenteel heb ik nu twee projecten laten uitvoeren via Fiverr. Beide projecten met dezelfde freelancer. Shout out naar MR_kamranali – een getalenteerde man uit Pakistan. Hij reageert bijna direct. Wat voor mij erg prettig werken is. Liever vandaag dan morgen, toch? 

Het eerste project was de homepage van onlinesuccesgids.nl + de blog pagina. Met een compacte briefing is hij direct aan de slag gegaan. Oplevering vond plaats binnen 48 uur. Ik heb daarna nog twee keer feedback moeten geven over bepaalde dingen waar ik nog niet helemaal tevreden over was en binnen no-time was dit opgelost. In totaal heb ik hier ongeveer 107 euro voor moeten betalen. Zelf had ik dit ook kunnen doen maar dat had mij waarschijnlijk een week van mijn tijd gekost. 

Het tweede project werd voor mij iets te technische en daarom heb ik hulp ingeschakeld. Ik slaagde er niet in om mijn Mailchimp Opt-in te integreren op mijn website. Voor slechts 22 euro heb ik dit door dezelfde freelancer laten regelen. Een paar dagen later ontdekte ik dat het nog steeds niet helemaal lekker liep. Ik heb dus wederom contact gezocht en heb niets extra hoeven betalen. Binnen dezelfde afspraak heeft hij alles netjes opgelost en werkt nu alles naar behoren. 

Mijn ervaring met Fiverr is dus enorm goed. Het werkt snel en is goedkoop. Zeker nu ik een contact heb opgebouwd is de drempel lager geworden om sneller een volgend project uit te besteden. Daarnaast heb ik op mijn tweede project korting gehad van de freelancer omdat ik voor een tweede keer voor hem koos. Je merkt dus dat je een ‘relatie’ opbouwt en dat ze dus meer voor je over hebben. Hieronder heb ik een aantal screenshots toegevoegd. Een screenshot van de betaling die ik heb gedaan en een screenshot van de beoordeling die ik heb achtergelaten. 

Heb jij weinig tijd of beschik jij niet over de juiste vaardigheden? Dan kan ik alleen maar adviseren eens rond te kijken op Fiverr. Het gaat je enorm helpen, dat weet ik zeker. 

Wat is Fiverr?
Wat is Fiverr?
Robert van Online Succes Gids

Robert van Online Succes Gids

Ik schrijf over alles wat te maken heeft met online marketing en geld verdienen op het internet. Met een extreme voorliefde voor Affiliate Marketing. Door Affiliate Marketing heb ik mijn eigen online business en verdien ik nu geld via het internet. Voor mij is alles begonnen met de Affiliate Marketing Revolutie: 40 video trainingen die mij hebben geholpen mijn eigen affiliate website te starten. Benieuwd naar mijn methode?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *