tips affiliate website 2021

#4 tips voor het maken van een Affiliate Website in 2021

Het is aftellen geblazen. Het einde van 2020 is in zicht en vele onder ons vinden dat helemaal niet erg. Op naar een nieuw jaar waar we hopelijk de ellende van 2020 achter ons kunnen laten. Toch heeft een jaar als 2020 ook veel kunnen bieden. Het is een jaar geweest waarin je echt focus hebt kunnen pakken. Focus op dingen waar je normaal gesproken misschien niet aan toe kwam. Dit kan van alles zijn. Focus op je sport of in ons geval een nog diepere focus op onze online onderneming en alle facetten van Affiliate Marketing. Laten we samen voorruit kijken met in dit blog bericht aandacht voor vier belangrijke tips bij het maken van een Affiliate Website in 2021. Waar moet je op letten?

Inhoudsopgave

Responsive webdesign

Wie met Affiliate Marketing aan de slag wilt moet in ieder geval zorgen om de belangrijkste elementen mee te nemen. Niet geheel nieuw maar zorg er in de eerste plaats voor dat jouw website responsive is. Dit wil zeggen dat jouw website zowel op desktop, tablet als mobile goed te lezen is en als het ware ‘meebeweegt’ met het formaat van het scherm. Google straft het eigenlijk af als jouw website hier niet over beschikt. Wees je dus bewust dat een responsive webdesign enorm bijdraagt aan de vindbaarheid van jouw website op Google. Een handig trucje wat je kunt gebruiken om te zien hoe jouw website eruit ziet op verschillende beeldscherm formaten is om in Safari naar Preferences te gaan en vervolgens het vakje: ‘Show develop menu in menu bar’ aan te vinken. Vervolgens ga je naar het menu ‘Develop’ boven in je Safaribalk en daar kies je voor de optie: Enter Responsive Design Mode. Zie hieronder screenshots van de stappen.

Tip: responsive webdesign
Tip: responsive webdesign

Vervolgens kun je dus zien hoe jouw website eruit ziet op een beeldscherm naar keuze. Zie hieronder een voorbeeld. Enorm handig.

Tip: responsive webdesign
Tip: responsive webdesign

Mobiel vriendelijk

Dit sluit deels aan op het responsive maken van je website. Een mobiel vriendelijke website is een must anno 2021. Het percentage wat een website bezoekt op zijn of haar mobiel is 55,9% tegenover 40,1% op desktop, in 2019. Om aan te geven wat het belang is van een mobiel vriendelijke website. Jouw website moet dus zeer goed te lezen zijn op mobiel. Gebruik de tip hierboven om te kijken of jouw website hier aan voldoet. Zo niet, ga aan de slag met een responsive webdesign. Je zult zien dat dit enorm gaat bijdragen aan de vindbaarheid van jouw website en dus het aantal bezoekers.

De snelheid van jouw Affiliate Website

Een ander belangrijk element is de snelheid waarop jouw website functioneert. Zo zag Amazon een groei in conversie van maar liefst 2% voor iedere seconde dat hun website sneller functioneerde. We zijn tegenwoordig allemaal ongeduldig. Het hoeft maar iets te lang te duren en we weten het kruisje bovenin het scherm maar al te snel te vinden. Daarnaast is een snelle website een zeer belangrijke factor voor SEO. Google beoordeelt jouw website namelijk op sitesnelheid.

Gebruik video content

Het belang van het implementeren van (YouTube) video’s op jouw website is enorm. YouTube is namelijk van Google. En alles wat met Google te maken heeft, vindt Google leuk. Daarnaast is het een zeer fijn element voor je bezoeker. Een video wordt veel liever bekeken en het is echt een stukje waarde toevoegen aan jouw content. Daarnaast zorgt het dat bezoekers langer op jouw pagina blijven. Er wordt zelfs aangegeven dat in 2021 maar liefst 82% van al het consumenten verkeer uit video zal bestaan. Een zeer belangrijke ontwikkeling om dus op in te haken. Probeer eens te kijken naar de mogelijkheden van het openen van een eigen kanaal wat aansluit op de content die jij op je website plaatst.

Probeer met bovenstaande aan de slag te gaan bij de ontwikkeling van jouw Affiliate Website.

Ook aan de slag met Affiliate Marketing?

Ben jij ook geïnteresseerd geraakt in affiliate marketing en wil jij ook online geld verdienen met jouw eigen affiliate website in 2021? Maar weet je niet precies hoe je moet beginnen? Start dan met de video trainingen van de Affiliate Marketing Revolutie. Krijg direct toegang tot meer dan 40 video’s waarin stap voor stap wordt uitgelegd hoe jij in enkele dagen een draaiende affiliate website live hebt.

Robert van Online Succes Gids

Robert van Online Succes Gids

Ik schrijf over alles wat te maken heeft met online marketing en geld verdienen op het internet. Met een extreme voorliefde voor Affiliate Marketing. Door Affiliate Marketing heb ik mijn eigen online business en verdien ik nu geld via het internet. Voor mij is alles begonnen met de Affiliate Marketing Revolutie: 40 video trainingen die mij hebben geholpen mijn eigen affiliate website te starten. Benieuwd naar mijn methode?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *