Thuiswerken bijbaan

Thuiswerken bijbaan

Wellicht ben je hier terecht gekomen omdat je opzoek bent om naast jou full- of parttime baan nog een bijbaan erbij te zoeken. Of misschien zoek je om welke reden dan ook wat extra inkomsten die je vanuit thuis kunt genereren. In dit artikel wil ik niet zo zeer ingaan op de verschillende manieren waarop er naast je werk extra geld is te verdienen, maar ik wil voornamelijk de manier die ik gebruik toelichten. Hoe heb ik deze manier leren kennen en hoe ben ik er mee gestart? Want een ding staat vast: Iedereen kan wat extra geld verdienen naast zijn of haar baan.

Thuiswerken bijbaan

Ik ben nu zo een 5 jaar werkzaam voor een hele mooie organisatie waar ik met veel plezier iedere dag naar toe ga. Alleen loop ik al jaren met het idee dat ik wat meer wil. Ik wil zelf inkomsten kunnen genereren. Om even iets voorruit te lopen: dat gevoel is fantastisch! Als je ziet dat je iets hebt verkocht waar je zelf keihard voor hebt gewerkt. Dat is een enorm bevredigend gevoel. En jij kan dat ook!

In mijn jonge jaren was ik altijd aan het nadenken over nieuwe producten die ik op de markt zou kunnen brengen. Continue was ik aan het zoeken naar iets unieks wat er nog niet was. Al snel kwam ik er achter dat dit erg moeilijk is. Natuurlijk is het niet onmogelijk, maar het aanbieden van een nieuw product bij een groep consumenten is wel een behoorlijk uitdaging.

Je moet mensen gaan overtuigen van een bepaalde behoefte die ze op dat moment misschien nog niet hebben. Je zult dus geld moeten investeren om mensen bekend te maken met je product. Op een gegeven moment heb ik besloten om liever een bestaand product of dienst aan te bieden. Daar is tenslotte al behoefte voor gecreëerd.

Wat verkoop ik nu?

Ik ben mij steeds meer gaan verdiepen in de mogelijkheden om dus producten van iemand anders te verkopen. Ik ontdekte al snel dat dit een mooie benaming heeft. Wel te weten: affiliate marketing. Het internet staat VOL met informatie over affiliate marketing.

Affiliate marketing = producten of diensten van iemand anders promoten. Je bent dus zelf nooit eigenaar van de producten en hoeft geen voorraad te houden.

Bijna iedere online webshop heeft een affiliate marketing programma. Neem bijvoorbeeld de producten van Coolblue. Op ieder product zit een percentage wat jij kunt krijgen op het moment dat er via jouw website een product is verkocht. Kijk hier eens voor het affiliate marketing programma van Coolblue. Of neem een website als www.kleding.nl is puur Affiliate marketing. Je zult zien dat je altijd wordt doorverwezen naar een andere website. Kleding.nl pakt dus steeds een fee.

Hier ben ik dus mee begonnen. Momenteel heb ik 2 goed lopende websites waar ik producten PROMOOT van iemand anders. TIP: begin eerst met 1 website! Je hebt je aandacht echt nodig. Misschien wel voor een jaar. Je kunt pas aan een tweede website beginnen als je eerste website een klein beetje stabiel draait. Ik maakt namelijk dezelfde fout door gelijk te veel te willen. Heb geduld en blijf doorgaan!

Misschien vraag je jezelf nu af: WAAR BEGIN IK? Ben je echt geïnteresseerd in de mogelijkheden en kan je niet wachten om zelf aan de slag te gaan? BEGIN DAN HIER! 

Ik hoop succes, onderweg naar die eerste euro’s! Oja, de eerste euro’s als bijbaan vanuit thuis natuurlijk 😉

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *