Pinterest Training

Pinterest training. Mijn ervaring met de ‘Master Pinterest als een Pro’ Training

Ben je op zoek naar een goede Pinterest Training? Geen verkeerde gedachte. Het inzetten van Pinterest is een zeer effectieve manier voor het aantrekken van meer bezoekers naar jouw website. 

Het genereren van meer bezoekers naar een website is een marketing doelstelling voor menig marketeer. Pinterest kan daar een ontzettend mooie rol in spelen. Daarnaast is het van belang dat dit een continue stroom van bezoekers wordt. Wat op zich zelf weer zal resulteren in meer klanten en een betere naamsbekendheid voor jouw product of bedrijf. 

Maar hoe zet je Pinterest precies in? Wat zijn de do’s en dont’s en vooral: hoe kun je zorgen dat jij met jouw product zichtbaar bent op Pinterest? 

In dit blog artikel neem ik je graag mee in een Pinterest training die ik heb gevolgd. Zelf gebruik ik Pinterest al enige tijd maar de echte doorbraak kwam maar niet. Tot ik op een gegeven moment besloot om het wat serieuzer aan te pakken. Ik ben de Pinterest training van Pincreative gaan volgen. Met succes.

Direct benieuwd naar deze Pinterest Training?

Inhoudsopgave

Wat is Pinterest?

Na wat onderzoek op het internet vind ik de beste omschrijving voor Pinterest toch wel een Visuele Online Zoekmachine. Nee, Pinterest is geen Social Media. 

Het voornaamste doel van een Pinterest gebruiker is het opdoen van inspiratie en is echt gericht op de toekomst. Instagram en Facebook gebruikers zijn meer gericht op het nu en het verleden. 

Ja, ook ik als 29 jarige man wil Pinterest nog wel eens gebruiken. Vroeger voelde het een beetje alsof Pinterest een Vrouwelijk imago had. Maar niets is minder waar. De man maakt ook hevig gebruik van dit platform. In Nederland hebben we maar liefst 3,5 miljoen gebruikers in 2020. Tegenover 5,6 miljoen Instagram gebruikers. Pinterest wordt door veel mensen nog te veel onderschat. Het is een zeer krachtig in te zetten medium voor bedrijven. 

Echter, zien we dat veel bedrijven hier nog wel mee worstelen. Hoe zet je dit in? En hoe kun je in relatief korte tijd een sterk bereik opbouwen wat resulteert in een groeiende stroom van website bezoekers?

Waarom Pinterest inzetten als marketing tool?

Of we nu willen of niet. Eigenlijk kunnen we niet meer om Pinterest heen. Gelukkig zien steeds meer bedrijven het licht en beginnen langzaam aan te begrijpen dat het een zeer sterk medium is. Echter, de manier waarop het wordt gebruikt laat regelmatig te wensen over. 

Waarom is Pinterest nu zo belangrijk om in te zetten in jouw marketing strategie? In de eerste plaats omdat als je dit goed doet je aanzienlijk meer bezoekers naar je website gaat krijgen. Uiteindelijk zul je als online ondernemer continue bezig zijn met het vergroten van je online zichtbaarheid.

Daarnaast beïnvloedt je potentiële kopers al in een vroeg stadium van de customer journey. Met de juiste afbeeldingen weet je de bezoeker al warm te maken. Kijk dus goed op welke pagina van jouw website de bezoeker uitkomt. Wees hier op voorbereid om de bezoeker zodoende nog dieper in je sales funnel te krijgen. 

Het inzetten van Pinterest als marketing tool gaat jou:

Wat is Pincreative?

Pincreative is een van de bekendste Pinterest trainingen die momenteel online wordt aangeboden. Ontwikkeld door Arlette die inmiddels al zes jaar lang een ware Pinterest goeroe is. Alles begon toen Arlette actief aan de slag ging met Pinterest voor haar eigen Babymerk. Al snel ontdekte ze dat haar afbeeldingen een schot in de roos waren voor veel Pinterest gebruikers. Hiermee genereerde Arlette een ontzettend grote stroom bezoekers naar haar website met als gevolg dat. bepaalde producten enorm gingen converteren. 

In 2018 besloot Arlette haar Pinterest kennis te gaan samenvatten in een training.  Een training voor iedereen die toe is aan de volgende stap en Pinterest echt actief wilt in gaan zetten als marketing tool. 

Met haar Pinterest training wilt ze bedrijven helpen om:

Inhoud van de Pinterest Training

Deze Pinterest training is alles omvattend en bestaat maar liefst uit 14 verschillende modules met in totaal 55 verschillende video’s. 

Hieronder vindt je meer informatie over de verschillende modules en onderwerpen die in de Pinterest Training worden behandeld. 

Of bekijk de video voor een kijkje achter de schermen van deze training

Module 1: Welkom

De eerste module van deze Pinterest training is een klein welkom met een stukje verwachtingsmanagement. 

Module 2: Wat is Pinterest en hoe werkt het?

In de tweede module van deze Pinterest training leer je de basisbeginselen van Pinterest. Hoe ziet het platform eruit en hoe werkt het. Daarnaast ga je leren hoe je als bedrijf Pinterest kunt inzetten. Belangrijk om te weten is dat veel Pinterest gebruikers een koopintentie hebben. Als bedrijf wil je die koopintentie zo snel mogelijk beïnvloeden. 

Module 3: Een zakelijk account opzetten

Hier ga je jouw zakelijke account aanmaken. Het is ook mogelijk je privé account om te zetten naar zakelijk. Verder ga je jouw website claimen in Pinterest. Je gaat aantonen dat jij de eigenaar bent van een bepaald domein. Door deze handeling door te voeren ontstaan er een aantal nieuwe mogelijkheden (zoals rich pins) die jouw vindbaarheid op Pinterest zeker ten goede komen. 

Module 4: SEO voor Pinterest

Naar mijn mening een van de belangrijkste modules waarin je echt zult leren om succesvol te worden op Pinterest. In basis kun je hier hetzelfde principe aanhouden als wanneer je bezig bent met de SEO van jouw website. Je zult dus ook zoekwoordonderzoek moeten doen. In deze module van de Pinterest Training ga je daar dieper op in. 

Module 5: Borden op Pinterest

In deze module leer je alles over de borden op Pinterest. Hoe maak je borden aan en welk soort borden draag bij aan meer groei en zichtbaarheid? 

Module 6: Pinterest-proof afbeeldingen maken

Pinterest-proof afbeeldingen. Zeer essentieel om ze bezoeker uiteindelijk te laten doorklikken naar jouw website. In deze module van de Pinterest Training leer je waar op moet letten bij het maken van Pinterest-proof afbeeldingen. 

Pinterest Training 2

Module 7: Maak jouw website Pinterest-proof

Uiteindelijk is het ook belangrijk dat je precies weet waar jouw bezoeker na Pinterest uitkomt. Hoe ziet jouw website eruit? En is dit een logische pagina gezien het feit waar de bezoeker vandaan komt? In deze module ga je leren hoe je jouw website Pinterest-proof kunt maken. Je wilt namelijk voorkomen dat de bezoeker jouw website direct weer verlaat omdat hetgeen hij ziet niet overeenkomt met hetgeen hij verwacht had te zien. 

Module 8: Wat ga je pinnen?

In deze module leer je te begrijpen en te zien welke content goed werkt op Pinterest. Vrij cruciceel om hier een betere understanding van te hebben. Als je eenmaal weet waar je op moet letten kun je hier heel eenvoudig je strategie en content op aanpassen. 

Module 9: Bepaal jouw Pinterest-strategie

In deze module ga je leren een plan te bouwen rondom Pinterest. Een plan? Zul je misschien denken. Ja, een plan. Het feit dat jij op zoek bent naar een Pinterest Training geeft aan dat je serieus aan de slag wilt. Als je serieus aan de slag wilt, zul je het ook serieus moeten aanpakken. Hoe vaak ga je pinnen? Wanneer ga je pinnen? Vragen die in deze module allemaal aan bod komen. 

Pinterest Training 3

Module 10: Gebruik een planner tool

Gelukkig hoef je niet alles zelf te doen. Maak gebruik van de juiste tools die jouw een handje kunnen helpen bij het plannen en plaatsen van jouw pins. In deze module ontdek je de beste tools die bij zullen dragen aan jouw succes. 

Module 11: De Pinterest statistieken

Meten = weten. Net als bij andere statistieken zijn de Pinterest statistieken net zo belangrijk. Je wilt je resultaat wel kunnen meten. Dragen jouw activiteiten bij aan een groeiend resultaat? Wel zo handig om te weten of jij op de juiste koers zit. 

Module 12: Bonusvideo's over Pinterest

Een aantal zeer waardevolle bonus video’s. Hoe krijg je bijvoorbeeld meer volgers op Pinterest? En hoe werkt nou eigenlijk het Pinterest algoritme. 

Pinterest Training 4

Module 13: Marketing, content en meer

Hier vind je extra lesmateriaal voor een succesvolle business. Ontdek tips over marketing, contentcreatie en branding. Allemaal extra lessen om jouw business een boost te geven! 

Module 14: Pinterest Live sessies

In deze module kun je de geplande live sessie volgen. 

Mijn persoonlijke ervaring

Na het volgen van deze ‘Master als een pro’ Pinterest training deel ik graag mijn persoonlijke ervaring. Nu ben ik zelf best wel fan van het volgen van online trainingen omdat het gewoon op een snelle en eenvoudige manier bijdraagt aan een bepaalde kennisbehoefte die je op dat moment hebt. 

In het verleden (en soms nog wel eens hoor) probeerde ik dergelijke kennis zelf eigen te maken door heel veel te lezen en te zoeken op het internet. Dit is natuurlijk een prima manier maar ik heb ontdekt dat je vaak dingen over het hoofd ziet en soms voor een lange tijd bepaalde fouten aan het maken bent die je had kunnen voorkomen. Deze fouten resulteren in minder goede resultaten. Dus op het moment dat ik een kwalitatief goede training kan volgen over een bepaald onderwerp dan grijp ik die mogelijkheid wel aan. 

Ik heb mijzelf vaak bewezen dat ik de investering die ik dan maak vrij snel terug heb door de kennis die ik aan de hand van een online training in een vrij snel tempo tot mij neem. 

Mijn persoonlijke ervaring over de ‘Master als een pro’ Pinterest training is buitengewoon positief. De training is zeer compleet en vrijwel alle onderwerpen komen aan bod. Je wordt echt van begin tot eind aan de hand meegenomen zodat jij aan het einde van de training precies weet hoe jij jouw marketing doelstelling door middel van het inzetten van Pinterest kunt behalen. 

Vooral module 4 heeft voor mij een goede bijdrage geleverd aan het succesvol inzetten van Pinterest. Het zoekwoordonderzoek is key. 

Ook biedt deze training een aantal zeer mooie extra’s en bruikbare downloads. Je krijgt dus behoorlijk wat waarde voor je geld.

Verder beschikt het online portaal over een community. In deze community kun je al je aanvullende vragen stellen. Iedere vraag wordt door Arlette netjes en uitgebreid beantwoord. Ook de gestelde vragen door andere ‘leden’ van de training zijn zichtbaar zodat iedereen hier zijn voordeel weer uit kan halen.

Prijs-kwaliteit van de 'Master Pinterest als een Pro' training
5/5

Voordelen van deze Pinterest Training

Het volgen van deze Pinterest Training kent een aantal zeer mooie voordelen. 

Veel gestelde vragen over de Pinterest Training

  1. Waar kan ik de Pinterest Training bestellen of volgen? De ‘Master Pinterest als een pro’ training kun je hier volgen
  2. Voor wie is deze training niet bedoelt? Voor iedereen die zonder inzet resultaten wilt behalen. Resultaten zijn doorgaans pas na 3 maanden zichtbaar en te meten.
  3. Is deze training geschikt voor mij als online marketeer? Absoluut. Na het volgen van deze training kun jij als freelancer aan de slag om het Pinterest gedeelte uit handen te nemen. Ook kun je binnen jouw online marketing functie je echt gaan onderscheiden. 
  4. Hanteert de training ‘niet-goed-geld-terug garantie? Ja, zeker. Met beargumentatie waarom deze training niet aan jouw verwachtingen voldeed is een volledige refund gewoon mogelijk. Je moet wel kunnen aantonen dat je de volledige training hebt gevolgd. 
  5. Moet ik de live-sessies volgen? Nee, de live sessies zijn een extra service vanuit de Pinterest training. Iedere maand wordt er een live-sessie georganiseerd om jouw up-to-date te houden over de laatste ontwikkelingen binnen Pinterest.
  6. Hoelang heb ik toegang tot de training? Na aankoop van de training heb je levenslang toegang tot het inlog portaal waar alle video’s voor jouw klaar staan. Hier kun je dus op ieder moment op terugpakken. 

Kosten van de Pinterest Training

De kosten zijn een eenmalige investering voor levenslang toegang tot de ‘Master Pinterest als een pro’ Training. Je kunt de training ook in drie termijnen betalen. 

Het is belangrijk je te focussen op de lange termijn resultaten. Als je serieus aan de slag gaat dan is deze investering zeer minimaal en kun je die binnen no-time terug hebben verdiend. Het doel is namelijk om een continue stroom van nieuwe bezoekers naar jouw website te realiseren en die te laten converteren. Ik had mijn investering in ieder geval in 6 weken tijd terug verdiend (puur gekeken vanuit de Pinterest traffic). 

Tot slot: affiliate marketing en Pinterest

Tot slot wil ik het nog kort hebben over een extra manier voor het genereren van inkomsten. Namelijk het toepassen van Affiliate Marketing op Pinterest. Je kunt het op twee manieren benaderen.

Je kunt er voor kiezen om zelf producten van andere te gaan promoten via Pinterest of je kiest er voor om de producten die jij verkoopt beschikbaar te stellen voor andere mensen om te promoten. Affiliate marketing is een enorm mooie manier van geld verdienen op het internet. 

Ben je benieuwd wat Affiliate Marketing voor jou kan betekenen, hoe je moet starten en affiliate marketing op de juiste manier kunt toepassen? Lees dan mijn blog artikel waar ik een aanbeveling schrijf over de twee beste Affiliate Marketing Cursussen waarmee je een vliegensvlugge start kunt maken. 

Nu starten met de 'Master Pinterest als een Pro' training?

Blijf je concurrentie voor en start met deze Pinterest training. Pinterest kan echt een verschil gaan maken in het succes van jouw bedrijf. 

Robert van Online Succes Gids

Ik schrijf over alles wat te maken heeft met online marketing en geld verdienen op het internet. Met een extreme voorliefde voor Affiliate Marketing. Door Affiliate Marketing heb ik mijn eigen online business en verdien ik nu geld via het internet. Voor mij is alles begonnen met de Affiliate Marketing Revolutie: 40 video trainingen die mij hebben geholpen mijn eigen affiliate website te starten. Benieuwd naar mijn methode?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *