Passief inkomen genereren

Kan iedereen een passief inkomen genereren?

Een passief inkomen genereren. Kan iedereen dat? Het genereren van een passief inkomen wordt voor steeds meer mensen een verlangen. In tijden van corona waar veel mensen te maken hebben gehad met baanonzekerheid zie ik een toenemende behoefte voor het genereren van een passief inkomen. Mensen willen niet meer afhankelijk zijn van hun baan maar willen zelf verantwoordelijk zijn voor de inkomsten. 

Een passief inkomen genereren is daarom een veel voorkomende zoekopdracht op Google. De vraag is: kan iedereen een passief inkomen genereren? Zo ja, welke manieren zijn er dan? 

In dit blog artikel vertel ik je graag meer over mijn nummer 1 manier voor het genereren van een passief inkomen. Daarnaast laat ik je graag zien welke manieren er nog meer zijn. Ongetwijfeld zit er iets voor jou thuis. 

Let op: van te voren zeg ik altijd dat het niet komt aanwaaien. Veel mensen zoeken op ‘passief inkomen genereren’ maar willen daar vervolgens niets voor doen. Je zult er tijd in moeten stoppen om dit te kunnen realiseren. 

Direct benieuwd naar mijn manier voor het genereren van een passief inkomen?

Inhoudsopgave

Wat verstaan we onder een passief inkomen?

Een passief inkomen is een inkomen waar je op het moment van verdienen niets voor hoeft te doen. Je verdient geld terwijl je op dat moment niet aan het werk bent. Dat kan ‘s nachts zijn terwijl je slaapt of bijvoorbeeld wanneer je op vakantie bent. 

Bij een normale 9 tot 5 baan hebben we het over een actief inkomen. De meeste mensen in Nederland hebben een actief inkomen. Echter, de wens voor een passief inkomen is enorm. Veel mensen weten alleen niet hoe ze dit kunnen realiseren. Want wat is er nou lekkerder dan geld verdienen terwijl je bijvoorbeeld op vakantie bent of op een festival staat? 

Zelf heb ik al een aantal jaar een passief inkomen. Allemaal te danken aan het internet. Mensen met een passief inkomen (waaronder ik) kunnen leven als Digital Nomad. In een ander blog artikel leg ik je uit wat een digital nomad is en hoe je digital nomad kan worden en welk verdienmodel je kunt gebruiken. 

Staar je niet blind

Een passief inkomen is fantastisch. Alleen de grootste denkfout die mensen vaak maken (ook ik) is dat men denkt dit binnen no-time te realiseren. Toen ik begon met geld verdienen op het internet was mijn ultieme doel om binnen no-time een passief inkomen te realiseren. Begrijp me niet verkeerd, dat is een super mooi doel en doelen moet je hebben. Alleen een passief inkomen heb je niet zomaar. 

Het is belangrijk die stip op de horizon te zetten en je niet blind te staren op dat passieve inkomen. Het genereren van een passief inkomen kost gewoon tijd. Daarom zou ik je willen adviseren om dit niet als nummer 1 doel te stellen. Wat je vaak ziet is dat het passieve inkomen vanzelf komt. 

Ga dus aan de slag met je internet business, simpelweg omdat je aan je eigen business wilt werken en inderdaad geld wilt verdienen op het internet. Er zal gewerkt moeten worden voor het genereren van een passief inkomen. 

Dit is de grootste reden waarom er vandaag de dag nog steeds zo ‘weinig’ mensen zijn met een passief inkomen. Dit komt voornamelijk omdat 95% van de mensen vroegtijdig stopt omdat de resultaten niet snel genoeg gaan. De mensen die wel een passief inkomen hebben, zijn lange termijn denkers. Zij zien in dat het nu hard werken is, om vervolgens op een later tijdstip te oogsten. Eerst zaaien, dan oogsten. 

Waarom een passief inkomen genereren?

Wellicht voor de hand liggend maar toch wil ik hier nog even bij stil staan. Waarom? Omdat ik hoop dat ik je echt kan overtuigen om aan de slag te gaan met een van de manieren die ik beschrijf om een passief inkomen te genereren. Ik denk dat dit voornamelijk te maken heeft met het feit dat ik dit iedereen gun. Mijn leven is hierdoor letterlijk veranderd. 

Met een passief inkomen: 

– Word jij baas over je eigen leven
– Werk je alleen wanneer jij wilt 
– en waar je wilt 
– Kun je vakantie nemen op ieder moment 
– Leef je een vrij bestaan
– Kan je overdag andere dingen doen
– Kun je makkelijk opschalen 
– The Sky is the Limit 

Mijn methode voor het genereren van een passief inkomen

In mijn zoektocht naar geld verdienen via het internet kwam ik deze methode tegen. Ik had al veel research gedaan maar niets pakte mij zo erg dan deze methode van geld verdienen. Namelijk een passief inkomen genereren door middel van Affiliate Marketing. 

Affiliate marketing is een van de bekendste manieren voor het genereren van een passief inkomen. Met affiliate marketing ben je eigenlijk een tussenpersoon. Je staat tussen het product en de consument in. Binnen affiliate marketing zie je vaak dat er gebruik gemaakt wordt van een blog website waarop ervaringen gedeeld worden. 

Via een dergelijke blog website worden bezoekers doorgestuurd naar een pagina waar het product te koop is. Aan de hand van affiliate links kan er geregistreerd worden waar de koper vandaan komt. Komt de koper via jouw blog website op een product pagina uit en koopt daar het product? Dan ontvang jij daar een vergoeding of commissie voor. 

Op Online Succes Gids heb ik al veel geschreven over geld verdienen met affiliate marketing. Vind je dit een interessante manier? Lees dan mijn blog artikel: Beginnen met Affiliate Marketing. 

 

Toen ik zelf net begon met affiliate marketing heb ik gekozen om de cursus ‘Affiliate Marketing Revolutie te volgen. Een online video training waarin letterlijk alles stap voor stap wordt voorgedaan. Het heeft mij enorm geholpen om binnen no-time een website in de lucht te hebben waar ik geld mee ben gaan verdienen. Ik had zelf namelijk geen kennis op het gebied van websites maken. Dikke aanrader dus! 

 

Andere manieren voor het genereren van een passief inkomen

Op het moment dat je met affiliate marketing aan de slag gaat ga ik er vanuit dat je een eigen blog website, vergelijkingswebsite of review website zult gaan beginnen. Je zult in ieder geval een eigen website live moeten gaan zetten. Op het moment dat je dit hebt kun je meerdere manieren van geld verdienen gaan toepassen. Een aantal van de onderstaande manieren kun je toepassen. 

Let op: ik probeer je alleen alternatieve manieren te geven voor het genereren van een passief inkomen waar je ook echt mee aan de slag kunt. Op het internet zie je regelmatig lijstjes voorbij komen met maar liefst 100 verschillende manieren. 90 daarvan zijn eigenlijk waardeloos en zijn zonder start kapitaal niet mogelijk. 

Voor de manieren hieronder heb je geen geld nodig om te beginnen. 

1. Passief inkomen genereren met YouTube

YouTube. Wie kent het niet. Na Google de grootste zoekmachine ter wereld. Het zal je niet verbazen dat je via YouTube een aardig inkomen bij elkaar kunt harken. 

Binnen YouTube kennen we verschillende manieren voor het genereren van een passief inkomen. 

1. Geld verdienen met views 
2. Geld verdienen met Merchandise 
3. Wederom met affiliate marketing (niet voor niets het nummer 1 verdienmodel op het internet)
4. Advertorials
5. Donaties

Lees mijn uitgebreide artikel ‘Geld verdienen met YouTube’ om hier dieper op in te duiken. Ook adviseer ik een training die je kunt volgen op het moment dat je echt serieus aan de slag wilt met YouTube en jij door middel van deze methode dus een passief inkomen wilt gaan genereren. Start dan met de training van de Cash Cow Academy en realiseer binnen no-time een succesvol YouTube kanaal. 

2. Google Adsense

Google Adsense. Misschien ken je het wel. Een andere manier voor het genereren van een passief inkomen. Echter, zeg ik er wel bij dat ik dit als extra manier zou toepassen. Om hier een volledig inkomen uit te halen is een behoorlijke opgave. Mits je een enorm groot aantal website bezoekers hebt. 

Met Google Adsense sta ja adverteerders toe te adverteren op jouw website door middel van bannering. Je weet wel die banners die je voorbij ziet komen op het moment dat jij net naar dat ene paar nieuwe schoenen hebt gezocht. Voor iedere klik op een banner ontvang jij een paar cent. Dat klinkt misschien niet veel maar zoals gezegd kan dat aardig oplopen wanneer je duizenden bezoekers per maand naar jouw website weet te trekken. 

Je hoeft er dus helemaal niet voor te doen. Enkel in de backend van je website aangeven dat je dergelijke advertenties toe laat en natuurlijk even aanmelden bij Google Adsense

3. Geld verdienen met Instagram

Tja, deze kan natuurlijk niet in het rijtje ontbreken. Instagram. Een van de grootste social media platformen wereldwijd. Het zal je dus niet verbazen dat mening mens hier een aardige boterham mee weet te verdienen. 

Ik bekijk het eigenlijk op een hele simpele manier. Geld verdienen op internet is namelijk super eenvoudig. Als je maar een bereik hebt. Als je dus maar mensen weten aan te spreken. Bereik is alles! Zo ook voor Instagram. Heb jij dus al een behoorlijk aantal volgers dan hoef je hem alleen nog maar in te koppen. Ben je nog maar net met Instagram begonnen of ben je van plan een nieuw account te openen? Dan zul je nog even geduld moeten hebben voordat je geld kunt gaan verdienen met Instagram. Vanaf ongeveer 5000 volgers wordt het een beetje interessant. In principe ben je dan al micro ‘influencer’. Micro influencers zijn op het moment erg hot. 

Op instagram kun je dus betaalde samenwerkingen aangaan met bedrijven. Zij betalen jou voor het posten van een bericht of een verhaal. De vergoeding hangt dus erg af van het aantal mensen wat jij weet te bereiken met je account. 

Heb jij bijvoorbeeld al een eigen website? Dan adviseer ik je ook om een Instagram account te openen onder dezelfde naam. Dit zal elkaar enorm versterken en zo weet je via twee wegen een bereik op te bouwen. 

Ben je echt geïnterreseerd in deze manier van geld verdienen? Lees dan eens mijn andere blog artikel ‘Affiliate marketing en Instagram’. Want ja, affiliate marketing is wederom toe te passen op Instagram. 

4. Cryptocurrencies

Cryptocurrencies. Je kunt er niet meer omheen. Hot topic de afgelopen jaren. En iedereen wilt zijn graantje meepikken. Dat is gelijk het gevaar. Mensen die er geen verstand van hebben stappen toch in de wereld van crypto met soms hele nadelige gevolgen.

Daarom zeg ik van te voren altijd dat je dit alleen moet doen als je enige kennis hiervan hebt én alleen met geld wat je echt kan missen. Alleen dan kun je hier echt rijk mee worden. Zelf heb ik de boot enorm lang afgehouden. Ik had simpelweg de kennis niet en wist niet waar ik mee bezig was. Ik heb toen ook aardig wat geld verloren. Inmiddels heb ik deze wereld aardig onder de knie. Dat heb ik overigens te danken aan de cursus die ik heb gevolgd: de Cryptomasterclass. Een super volledige training die jou alle ins en outs uitlegt op het gebied van Crypto en Bitcoin in het bijzonder. 

Dat gezegend hebbende neemt het niet weg dat dit een fantastische manier is voor het genereren van een passief inkomen. Helemaal passief is het misschien niet want je zult zien dat je hele dagen de grafieken aan het bekijken bent. Wil aan de slag met Crypto? Lees dan mijn blog artikel ‘Starten met Bitcoin’ of volg de GRATIS online Bitcoin Training 

5. Producten verkopen via bol.com

Een super winstgevende website opzetten door producten te verkopen via bol.com waar jij zelf nauwelijks naar om hoeft te kijken? Dat klinkt aardig als een passief inkomen. Bol.com doet namelijk het grootste werk. Het enige wat jij hoeft te doen is de producten goedkoop (China bijvoorbeeld) inkopen en zorgen dat ze in het magazijn van Bol.com komen te liggen. 

Dit is gewoon dozen schuiven. Een heerlijke manier voor het genereren van een passief inkomen. Volg de GRATIS bol.com masterclass training en begin met het opbouwen van jouw eigen succesvolle business. 

6. Cursussen verkopen

Wel eens gedacht om een eigen cursus te verkopen? Nee? Doen. Dit is goude business en veel passiever dan dit ga je het niet krijgen. Bedenk voor jezelf eens of je over een bepaald onderwerp super veel kennis hebt wat jij met andere mensen zou kunnen delen. Dit kan van alles zijn. Van Gitaar spelen tot aan voedingsdeskundige.

In 2020 zijn er nog nooit zoveel e-books en online learning programma’s gekocht. Mensen zijn opzoek naar zelf ontplooiing en zijn ook bereid daar wat voor te betalen. Vat jouw kennis samen in een E-book of online training programma en start met verkopen. 

De idealer partner om zo iets op te zetten is Huddle. Huddle is een alles-in-1-software voor het verkopen van dergelijke digitale producten. Je creëert supersnel je eigen e-learning platform en kunt al je digitale producten in 1 ledensite plaatsen. 

Het verkopen van een e-book of online cursus is echt super passief. Als je dit neerzet als een huis heb je er geen omkijken meer naar. Het maakt niet uit waar op de wereld jij je bevindt. De inkomsten blijven binnen stromen. 

Zelf ben ik ook mijn eigen e-book aan het ontwikkelen wat ik binnenkort online wil gaan aanbieden. Ik heb Huddle gebruikt om dit mogelijk te maken. Nog niet helemaal zeker? Probeer het dan 14 dagen GRATIS UIT om te zien of dit iets voor je is. 

7. Airbnb

Tot slot nog wel een leuke manier om te benoemen. Dat komt misschien omdat ik zelf super fan ben van deze manier. Dit is echt easy money. Je huis verhuren op Airbnb. Duik wel even in de voorwaarden want officieel gezien moet je deze inkomsten opgeven bij de belastingdienst. 

Zoals ik al aangaf leef ik al enige tijd als Digital Nomad dus staat mijn huis voor langere periodes leeg. Ik woon dichtbij de kust dus zeker in de zomer een geliefde locatie voor toeristen. Ik kan dus aardig wat geld vangen voor het verhuren van mijn woning op Airbnb. Dikke aanrader. 

Zorg wel dat je iemand hebt die tussentijds je huis kunt schoonmaken tussen de verschillender huurders in. 

Conclusie: passief inkomen genereren

Ik hoop dat je hier iets aan had en bovenal hoop ik dat je met een van deze manieren aan de slag gaat om een passief inkomen te genereren. Het gaat je leven doen veranderen. 

Werkelijk iedereen kan namelijk een passief inkomen genereren. Als je het maar hard genoeg wilt en er op het aller eerste begin bereidt bent wat voor te doen. Want nee, een passief inkomen genereer je niet van de een op de andere dag. Het is hard werken. Maar als het eenmaal loopt dan gaat het hard. 

Veel mensen haken na een aantal weken al af omdat men geen resultaat ziet. Begrijpelijk, dat is ook super moeilijk. Het klinkt misschien niet leuk maar dat is wel de reden waarom 95% van de mensen het niet lukt. 

Dus: Ja, iedereen kan het. Maar ben jij ook bereid daar eerst hard voor te werken en later de vruchten van te plukken? Je werkt voor je vrijheid die je later pakt. 

Heel veel succes met jouw journey en ik zou het leuk vinden als je in de comments laat weten of je deze uitdaging aan gaat!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *