Eigen online bedrijf beginnen

Je eigen online bedrijf beginnen. Iedereen kan starten.

Droom jij er ook van om je eigen online bedrijf te beginnen? Maar heb je moeite met het maken van de juiste start? Geen zorgen. Werkelijk iedereen kan hiermee starten. Met het starten van je eigen online bedrijf kun je namelijk financieel onafhankelijk worden. Dat was mijn belangrijkste doel toen ik begon met mijn eerste online onderneming. 

Maar hoe kun je hier nu het beste mee starten? In dit blog artikel laat ik je zien wat je moet doen en wat ik gedaan heb om een succesvolle onderneming te beginnen. Dit heeft geresulteerd dat ik nu locatie onafhankelijk kan werken. 

Direct benieuwd naar mijn methode?

Inhoudsopgave

Bepaal je verdienmodel

Bepaal je verdienmodel. Wat ik hiermee bedoel is wanneer je een online bedrijf wilt beginnen het belangrijk is om van te voren te bepalen wat jouw belangrijkste inkomstenbron gaat worden. Wel zo handig. 

Met andere woorden: wat voor soort bedrijf wil je beginnen?

Door de opkomst van het internet zijn de mogelijkheden tegenwoordig eindeloos. Werken hoeft niet meer saai te zijn omdat je namelijk zelf kunt bepalen wat voor soort werk je wilt doen. Je kunt eigen baas zijn en je tijd zelf indelen

Hieronder heb ik de drie meest waardevolle verdienmodellen op een rij gezet. Verdienmodellen waarmee jij je eigen online bedrijf kunt beginnen en verdienmodellen waar ik volledig achter sta. 

1. Start een eigen webshop
2. Affiliate Marketing 
3. Producten verkopen via bol.com

Voor verdienmodel 1 en 2 vind je hieronder de stappen die je moet nemen. Verdienmodel 3 (producten verkopen via bol.com) is een opzichzelfstaand verdienmodel wat ik in dit blog artikel niet bespreek. 

Toch meer interesse in producten verkopen via bol.com?

Kies een niche

Of je nu kiest voor het maken van een webshop of aan de slag te gaan met affiliate marketing is het taak om eerst een niche te bepalen. Een niche betekent eigenlijk dat je je gaat focussen op een afgebakend onderwerp. 

Het is van cruciaal belang de juiste niche te kiezen. Voornamelijk een niche waar jij enthousiast van wordt en een niche die winstgevend kan zijn. 

Probeer voor jezelf een top 3 te maken. Een niche waar jij over een aantal jaar nog steeds achterstaat. Dit is belangrijk om een uiteindelijk een winstgevend bedrijf te beginnen. Dit kan van alles zijn. Denk aan sport, gezondheid, hobby’s, reizen, aandelen enzovoort. Waar word jij in je vrije tijd enthousiast van?

Heb je jouw top 3 gemaakt? Dan is het nu tijd om er dieper op in te duiken om uiteindelijk dé niche te vinden waar jij je op gaat focussen. Want ja, aan het einde van dit blog artikel ga jij jouw eigen online bedrijf beginnen. 

Evalueren

Je gaat jouw top 3 evalueren om uiteindelijk tot jouw nummer 1 onderwerp te komen waar je jouw eigen bedrijf in gaat beginnen. 

Dit kun je doen door te gaan onderzoeken wat de concurrentie doet op jouw uitgekozen niche. Op Google kun je gaan zoeken naar verschillende zoektermen rondom jouw niche. Hierdoor kun je makkelijk ontdekken wat voor content er allemaal beschikbaar is, welke websites hoog ranken en in het algemeen welke bedrijven er allemaal actief zijn in deze niche. Doe dit voor jouw top 3. 

Probeer je evaluatie op een rij te zetten en kritisch te kijken. Probeer aan de hand van je onderzoek een keuze te maken. 

Maak het jezelf ook niet te moeilijk. Persoonlijk stond ik bij dergelijke evaluaties soms iets te lang stil waardoor ik het lastig vond een keuze te maken. 

Uiteindelijk is het aller belangrijkste dat je er zelf voor de volle 100% achterstaat. Maak een keuze en ga ervoor.

Aan de slag

Nu je hebt besloten op welke niche jij je gaat focussen is het tijd om echt aan de slag te gaan en wel te weten met het bedenken van een pakkende bedrijfsnaam. 

Dit is het visitekaartje van je eigen bedrijf. De naam van je bedrijf moet gelijk duidelijk maken wat je doet en probeer hem kort te houden zodat het makkelijk is te onthouden. 

Natuurlijk is het hierbij ook belangrijk om direct te kijken of deze domeinnaam/URL nog vrij is. Dat kan je bijvoorbeeld doen bij Neostrada of Strato. Waar je ook gelijk je hosting kunt afsluiten.

Je eerste website de lucht in knallen

Dit is een heel bijzonder moment. Namelijk je eigen website live zetten. Ik weet nog goed dat het mij echt een heerlijk gevoel gaf dat ik gewoon mijn eigen website in de lucht had. Heerlijk. Dit is wat jij nu ook gaat doen. 

Ik zou zeggen ga aan de slag met WordPress. Naar mijn mening het meest straight-forward. Tegenwoordig draaien er enorm veel websites op WordPress. En dat is natuurlijk niet voor niks. 

Weet je niet goed hoe je een website moet maken? Ga dan net als mij aan de slag met de Affiliate Marketing Revolutie. In meer dan 40 video trainingen wordt dit letterlijk stap voor stap voorgedaan.

Content

Mocht je de Affiliate Marketing Revolutie gaan volgen dan zul je ontdekken dat de volgende stap content is. Hier draait alles om. Je wilt namelijk dat jouw website op een organische manier gevonden gaat worden in Google. 

Je gaat dus werken aan je online zichtbaarheid. Want als jou website niet wordt gevonden wordt het ook een moeilijk verhaal om geld te gaan verdienen met je eigen online bedrijf. 

Om dit te kunnen realiseren moet je echt keihard aan de slag met content. Je gaat dus blog artikelen schrijven over alle relevante onderwerpen rondom jouw niche. 

Probeer gerust ook af te kijken bij je concurrenten. Waar praten zij over? Over welke onderwerpen hebben zij content op hun website staan? Op welke zoektermen wil jij gevonden gaan worden. 

In de Affiliate Marketing Revolutie wordt dit ook uitgebreid behandeld mocht je nog niet zoveel kennis hebben hoe je dit moet aanpakken.

Let wel op: dit vergt echt geduld. Bij een nieuwe website duurt het sowieso al een maand of 2 voordat Google jouw website heeft geïndexeerd. Geef dus niet op. Denk aan de lange termijn. Rome was ook niet in een dag gebouwd. 

Dit geldt ook voor jouw business. Je kunt niet verwachten na enkele weken al gigantische resultaten te zien. Blijf bouwen. 

Mijn online bedrijf

Tot slot vertel ik graag over mijn eigen online bedrijf. 

Ik ben een aantal jaar geleden namelijk begonnen met affiliate marketing. En dat kan ik iedereen aanraden. Vandaar dat ik affiliate marketing ook als een van de meest waardevolle verdienmodellen benoem. De voordelen van affiliate marketing zijn eindeloos. 

Om te beginnen heb je namelijk geen investeringsgeld nodig.

Ik ben letterlijk begonnen met niks. Het enige wat ik heb gedaan is exact wat ik hierboven heb beschreven. Een niche bepaald, een website live gezet en content gaan knallen. 

Inmiddels heb ik drie goed draaiende affiliate websites en verdien ik hier een aardige boterham mee. Afgelopen jaar heb ik zelfs kunnen besluiten te stoppen bij mijn werkgever om mij volledig te kunnen focussen op mijn affiliate marketing bedrijven. 

Helaas kan ik je niet vertellen in welke niche mijn affiliate marketing bedrijf zich bevindt. Ik houd de concurrentie graag een beetje weg zoals je zult begrijpen. 

Door affiliate marketing ben ik volledig vrij en bepaal ik zelf waar en wanneer ik werk.

Ook aan de slag met Affiliate Marketing?

Wil jij ook aan de slag met Affiliate Marketing om net als mij een eigen online bedrijf te beginnen en een vrij bestaan te krijgen? Ga aan de slag met de Affiliate Marketing Revolutie. Dit is precies hoe ik vier jaar geleden ook ben begonnen. 

Door de affiliate marketing revolutie beheers ik nu het affiliate marketing speelveld, weet ik hoe ik websites moeten maken, affiliate links moet toepassen, blog berichten moet schrijven en weet ik hoe ik mijn websites kan laten ranken in Google. 

Ik verwacht dat je ongeveer 3 maanden nodig zult hebben om je eerste euro’s op het internet te gaan verdienen. Als jij dit geduld kunt opbrengen dan is dit jouw verdienmodel. 

Je gaat namelijk een passief inkomen opbouwen. Op het moment dat jouw eigen online bedrijf staat dan staat het. Het internet gaat voor jou werken. Succes! 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *