Geld verdienen met YouTube

Geld verdienen met YouTube. De 5 beste manieren.

Geld verdienen met YouTube? Tegenwoordig geen gekke gedachten. Waar een kind van 12 vroeger nog zei dat hij brandweerman of politieagent wilde worden hoor je tegenwoordig steeds vaker dat kinderen zeggen: Ik wil influencer, vlogger of YouTuber worden. 

Ik kan er nog niet aan wennen, maar gek is het natuurlijk niet. Waar bedrijven vroeger nog massaal reclame inkochten op televisie is dat anno 2021 steeds meer aan het verschuiven naar de online wereld die YouTube heet. Naast Google is YouTube namelijk de meest gebruikte zoekmachine op het internet. 

Denk maar eens aan al die bekenden Nederlandse YouTubers zoals Nienke Plas of Kay Gorgels. Met hun miljoenen views weten ze hier een aardige boterham mee te verdienen. Steeds meer mensen willen er voor gaan. Natuurlijk zal niet iedereen net zo groot kunnen worden als bijvoorbeeld Nienke Plas maar geld verdienen met YouTube is niet zo heel moeilijk. 

YouTube is een enorm populair platform met wereldwijd meer dan 2 miljard gebruikers. Dat is zo een 30% van de totale wereldbevolking. Niet gek dat je hier flink geld kunt verdienen. Maar wat zijn nu de beste manieren? In dit blog artikel laat ik je graag zien met welke manieren jij aan de slag kunt.

Iedereen die echt vliegensvlug aan de slag wilt met geld verdienen op YouTube kan terecht bij de Cash Cow Academy. Zij hebben een zeer uitgebreide training voor iedereen die aan de slag wilt met YouTube. In die training leer je zelfs dat je geld kunt verdienen op YouTube zonder dat je zelf video’s plaatst of met je eigen gezicht in beeld bent. 

Wil je als bedrijf YouTube gaan inzetten in jouw contentstrategie? Lees dan mijn artikel over het belang van videomarketing. 

Inhoudsopgave

Wat maakt YouTube zo populair?

Wat maakt dat YouTube vandaag de dag zo populair is? In de eerste plaats omdat het gratis is. Je kunt zowel video’s kijken als plaatsen. Het is een gratis plek waar jij al je content kwijt kunt. 

Dit brengt ons gelijk bij de volgende reden waarom YouTube zo populair is. Veel websites beschikken niet over de technische middelen om video’s te hosten. Met de komst van YouTube is er geen technische kennis meer vereist. Je kunt simpelweg een YouTube link embeden op je website. Je plaatst je video op YouTube, integreert (vaak door middel van een Plugin) de video op je website en de video wordt rechtstreeks vanaf YouTube op jouw website afgespeeld. 

De vrijheid die YouTube biedt maakt dit platform onwijs populair. Maar laten we de belangrijkste reden vooral niet vergeten: zowel als bedrijf als particulier valt er enorm veel geld te verdienen met YouTube.

1. Geld verdienen met views op YouTube

Op YouTube draait het eigenlijk allemaal om views. Althans, op het moment dat we het hebben over geld verdienen met YouTube. Views is het aantal keer dat een video is bekeken. Heb jij bijvoorbeeld al een redelijk bereik met jouw YouTube kanaal dan kan het slim zijn om eens te kijken naar deze mogelijkheden. 

Maar hoe komt het geld nu eigenlijk binnen? Toch niet alleen als mensen mijn video bekijken? Klopt, het geld komt eigenlijk van de adverteerders. De adverteerder betaald YouTube om klein reclame blokje (5 seconden, 15 seconden of 30 seconden) in te kopen. De adverteerder heeft de mogelijkheid om te bepalen of de YouTube gebruiker de video mag overslaan of af moet kijken. Logischer wijs betaal je als adverteerder meer voor optie 2.  Dus, de adverteerder betaald YouTube en YouTube geeft jou daar een klein deel van omdat jij het mogelijk maakt op jouw video’s te adverteren. 

Lees dat nog maar eens: omdat jij het mogelijk maakt op jouw video’s te adverteren. Je zult het dus wel mogelijk moeten maken. Dit doe je door partner te worden van Google en een Google Adsense account aan te maken. Hier zitten wel een paar voorwaarden aan: minimaal 1000 abonnees en minimaal 4000 uur viewtime op jaarbasis. 

Over het algemeen verdien je geld per 1000 views. Per miljoen views ontvang je gemiddeld genomen tussen de 1200 – 1500 EURO. 

Leuk weetje: laatste tijd zie je dat veel nieuwe muziek een stuk korter is dan vroeger. Voorheen was een nummer vaak toch wel een minuut of 3 – 3,5. Let maar eens op dat veel muziek nu maar 2,5 minuut duurt. Dit heeft te maken met het feit dat een nummer dan eerder opnieuw wordt afgespeeld op YouTube. Gevolg: meer views. 

2. Geld verdienen met Merchandise op YouTube

Zelf ben ik hier niet zo fan van maar het is zeker een manier om geld te verdienen met YouTube. Daarom wil ik deze manier toch benoemen. Let wel op: dit wordt voornamelijk gedaan door YouTuber met echt een flink bereik en echte fans. Het zijn vaak YouTubers die zichzelf als een soort merk hebben gepositioneerd. Zij kunnen het zichzelf ook veroorloven om door middel van merchandise geld te gaan verdienen op YouTube. 

Deze manier vergt namelijk aardig wat inspanning en investeringsgeld. Je zult de merchandise namelijk eerst moeten ontwikkelen. Daar gaat geld in zitten. Vervolgens moet je het ook nog kunnen verkopen. Hier zul je een webshop voor nodig hebben. Een andere optie is om je producten bijvoorbeeld te verkopen via bol.com. Iedereen kan namelijk zijn of haar producten via bol.com verkopen. 

Benieuwd hoe jij ook kunt starten met producten verkopen op bol.com? Check dan deze bol.com training. 

3. Geld verdienen met Affiliate Marketing

Een andere manier om geld te verdienen op YouTube is door middel van Affiliate Marketing. Bij voorkeur mijn favoriet. Dit is een ontzettend mooie manier van geld verdienen. 

Mocht je nog niet weten wat affiliate marketing is: affiliate marketing is het promoten van een product in ruil voor een commissie. 

Laat ik een persoonlijk voorbeeld geven. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om lange reizen te maken of stedentrips in Europa. Tijdens zo een reis zijn mijn camera en drone mijn beste vrienden. Ik vind het ontzettend leuk om een travel video te maken van mijn reis. Na veel editing plaats ik deze video op YouTube. Ik kies een goede titel zodat mijn video in zoekresultaten naar boven komt. Onder aan mijn video geef ik kort wat uitleg en vertel ik welk type camera en drone ik gebruik. Voor beide producten gaat er dan een link naar Coolblue of bol.com. Als iemand via mijn link koopt ontvang ik daar een commissie over. Zo simpel is het. Als je dit vaker toepast op verschillende video’s dan hoef je eigenlijk helemaal niet te werken en verdien je toch geld. 

Dit is slechts een voorbeeld maar is toe te passen op duizend en een verschillende manieren en/of producten. 

Vind je dit een interessante manier van geld verdienen op YouTube? Lees dan hoe je met maar 1-2 uur werken per week gemakkelijk 10k per maand kan verdienen. Affiliate marketing is namelijk veel breder toe te passen dan alleen maar via YouTube. 

4. Geld verdienen met advertorials op YouTube

Een andere manier van geld verdienen op YouTube is door middel van advertorials. Wellicht is dit de manier die de meeste van jullie kennen. Een influencer prijst een bepaald merk of product aan in zijn of haar video’s. 

Als jij al een YouTube kanaal beheert of van plan bent er een te gaan starten zul je een afgebakend onderwerp moeten kiezen. Zomaar lukraak random video’s plaatsen is niet per definitie een goede strategie. Je wilt video’s gaan maken rond een bepaald thema. Rond dit thema ga je zorgen dat jij een autoriteit wordt. Neem bijvoorbeeld de video’s van Joel Beukers. Een ware fitness goeroe op het internet. Al zijn video’s hebben te maken met fitness, voeding en supplementen. De mensen die zijn video’s bekijken bevinden zich in een bepaalde doelgroep. 

Op het moment dat je een leuk bereik hebt opgebouwd met jouw video’s (en nee dat hoeft niet zo een enorm bereik te zijn als wat Joel Beukers heeft gegenereerd) kan het voor bedrijven interessant zijn met jou een samenwerking te starten. Soms komen bedrijven zelf naar je toe en soms kan het een prima idee zijn om zelf eens contact te leggen met een partij. 

Bedrijven zijn tegenwoordig best bereid hier wat geld voor neer te leggen. Het is ten slotte een nieuwe manier van reclame. Een nieuwe manier van interactie met hun doelgroep. 

Vind je het nou moeilijk om zelf bedrijven aan te schrijven dan kun je er ook voor kiezen om jezelf aan te sluiten bij een agency / bemiddelaar. Deze partijen zijn de schakel tussen jou en het merk. Jij meld je met jou account aan en bedrijven kunnen vervolgens een campagne uploaden en zo kan er een match worden gemaakt. Een voorbeeld van zo een agency is Influentials. 

Heb jij al een YouTube kanaal met een goed bereik of ben je van plan een YouTube kanaal te beginnen om zo geld te gaan verdienen via YouTube? Dan is deze cursus echt wat voor jou. Je gaat hier leren hoe je een succesvol kanaal kunt maken, dit laat groeien en hier geld mee kunt gaan verdienen.

5. Donaties of goodwill?

Toch wel een bijzondere manier van geld verdienen op YouTube. Echter, gebeurd dit steeds meer. Ik moet wel zeggen dat dit alleen mogelijk is op het moment dat je echt trouwe fans hebben. Fans die echt aan het wachten zijn tot jij nieuwe content op je YouTube kanaal plaatst. Ze voelen een soort van band met jou terwijl ze je eigenlijk helemaal niet kennen. Toch voelt dat wel zo voor ze. 

Je kunt dus geld verdienen door middel van donaties. Kijkers kunnen vrijwillig geld betalen via een platform als Patreon. Het is eigenlijk vergelijkbaar met crowdfunding. Mensen willen jou geld betalen zonder daar direct iets voor terug te krijgen. Dat noem ik nou een fan. 

Let wel op hoe je vervolgens met je video’s omgaat. Als jij om geld vraagt en vervolgens pronk jij in je video’s met de duurste producten dan kan het voor de kijker misschien verkeerd overkomen. Probeer de kijker te laten weten voor wat de donatie bedoelt is en laat vervolgens in een video zien dat het geld ook daadwerkelijk op die manier is besteed. 

Hoeveel geld kun je verdienen met YouTube?

Hoeveel geld kun je nu eigenlijk met YouTube verdienen? Een vraag die veel voorbij komt

Gemiddeld brengen YouTube advertenties (Methode 1: Geld verdienen met vies op YouTube)  0,50 tot 4,- EURO op per 1000 views. Het exacte bedrag hangt af van verschillende factoren zoals het bereik wat jij hebt en het onderwerp. 

Het geld wordt uitbetaald in jouw Google Adsense account en kan worden opgenomen vanaf 70 EURO. Daarom is dit voor kleine YouTubers best pittig. Je hebt aardig wat views nodig om een eerste uitbetaling te kunnen verdienen. Ben jij nog zo een kleine YouTuber en wil je jouw account echt significant laten groeien? Ga dan aan de slag met de cursus van de Cash Cow Academy. De enige in Nederland die jou echt leren succesvol te worden met YouTube. 

Geld verdienen met YouTube: zoek de verbinding

Ik hoop dat je een goed beeld hebt gekregen van de verschillende manieren van geld verdienen op YouTube. Maar zoals je tussen de lijnen door hebt kunnen lezen is geld verdienen op YouTube alleen mogelijk als je genoeg mensen weet te bereiken met je kanaal. Anders gaat het een onmogelijk verhaal worden, behalve dat kleine beetje geld voor de advertenties die je kunt aanzetten. 

Je zult dus eerst flink aan de slag moeten met je eigen kanaal. Je zult consistent video’s moeten uploaden. Staar je niet te blind op het geld verdienen. Zie het als een leuke bezigheid dan komt het verdienen vanzelf. In principe is dit met alles zo in het leven. Niets kan van de een op de andere dag succesvol zijn. Een nieuwe instagram pagina heeft tijd nodig, een nieuw merk, een blog pagina. Alles heeft tijd nodig om te groeien. Wat dat betreft is YouTube niet moeilijker dan andere kanalen. 

Ongeacht wat jij van plan bent zit het succes in consistent bezig zijn. Heb jij als doel een goed lopend YouTube kanaal te beginnen? Ga er dan voor. Blijf er aan werken en doe dit eens voor een jaar lang. Kijk dan eens waar je staat. Als jij een jaar lang iedere week een video plaatst dan weet ik zeker dat je na 1 jaar een aardig YouTube kanaal hebt weten op te zetten waar je geld mee kunt verdienen. 

Ik wens je heel veel succes in dit fantastische traject. Want ja, dat is het! Het aller begin is moeilijk, maar je zult zien dat je er steeds meer plezier in gaat krijgen. Het geld verdienen nog niet eens meegenomen. 

Wil je nou echt een vliegensvlugge start maken dan raad ik de online cursus van Cash Cow Academy aan. Zij leren jou aan de hand van video trainingen hoe jij in no-time een goed lopend YouTube kanaal kan beginnen. Is dit echt jou doel? Twijfel dan niet om eens een investering te maken. Een investering in jezelf die zich uiteindelijk zal terugbetalen.

Welke alternatieven manieren zijn er van geld verdienen?

Is YouTube toch niet jou ding? Op Online Succes Gids schrijf ik over alles wat te maken heeft met online marketing en geld verdienen op het internet. Daarom geef ik je graag een aantal alternatieven manieren van geld verdienen op het internet. Zoals hierboven beschreven geldt voor iedere methode dat het succes wordt bepaald door volharding en doorzettingsvermogen. 

In een ander artikel geef ik je 10 manieren van online geld verdienen. Daar zit ongetwijfeld een methode tussen die je zal aanspreken. Go for it! 

Robert van Online Succes Gids

Ik schrijf over alles wat te maken heeft met online marketing en geld verdienen op het internet. Met een extreme voorliefde voor Affiliate Marketing. Door Affiliate Marketing heb ik mijn eigen online business en verdien ik nu geld via het internet. Voor mij is alles begonnen met de Affiliate Marketing Revolutie: 40 video trainingen die mij hebben geholpen mijn eigen affiliate website te starten. Benieuwd naar mijn methode?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *