Geld verdienen met bloggen

Bloggen: Kan ik hier geld mee verdienen?

Geld verdienen met bloggen? Kan dat eigenlijk wel? Gezien het aantal blogs wat je vandaag de dag tegen komt op het internet zou je zeggen van wel. Deze vraag kan ik dan ook volmondig met ‘ja’ beantwoorden. Aan de hand van mijn blogs heb ik inmiddels een volwaardig inkomen en kan ik werken waar en wanneer ik wil. Ik leef als Digital Nomad. In een ander blog artikel kun je lezen hoe jij ook Digital Nomad kan worden. 

Hoe zou jij het vinden als je maandelijks 4000,- EURO kan verdienen door het schrijven van blog artikelen? Ik hoor je denken: dit is toch te mooi om waar te zijn? Maar zo simpel is het wel. In dit blog artikel vertel ik je graag meer over deze manier van geld verdienen op het internet. Ik noem het ook wel locatie onafhankelijk werken. Een combinatie van reizen en geld verdienen. Niet heel vreemd dat ik dat dus doe door het schrijven van blog artikelen. Het enige wat ik nodig heb is een laptop met internetverbinding. Oja, en een inspirerende omgeving doet het ook altijd wel goed. 

Inhoudsopgave

Wat is een blog?

Wellicht een voor de hand liggende vraag. Toch wil ik dit kort benoemen omdat er veel verschil bestaat in het soort blog. Zo kennen we zakelijke blogs, persoonlijke blogs, reis blogs en nog vele andere varianten. Over ieder willekeurig onderwerp kom je op het internet wel een blog tegen. Precies dat maakt dat bloggen een mooie manier is van geld verdienen op het internet. 

Een blog is bedoelt om informatie over te brengen op de lezer. De lezer heeft een bepaalde vraag en start zijn zoektocht op het internet naar het perfecte antwoord. Als blog schrijver wil jij degene zijn die deze vraag gaat beantwoorden. De lezer moet er iets aan hebben. 

Een blog staat altijd online. Anders spreken we over een artikel. Inhoudelijke gezien is een artikel niet anders dan een blog maar we spreken alleen van een blog wanneer dit online staat. Daarnaast denken we bij een blog al snel aan een opzichzelfstaand stuk tekst maar spreken we eigenlijk alleen van een blog wanneer er meerder blog artikelen online staan. Mensen verwachten meer dan 1 blog artikel. 

Verder ben je helemaal vrij hoe je een blog artikel inricht. Eigenlijk zijn er geen spelregels. Een persoonlijk touch doet het altijd wel goed. Voorbeelden uit je persoonlijke leven bijvoorbeeld.

Hoe maak je een blog? Mijn stappenplan

Zoals hierboven beschreven spreken we over een blog wanneer er meerdere artikelen over dat onderwerp te vinden zijn op jouw website. Een enkel blog artikel maakt nog geen blog. De lezer verwacht over een bepaald onderwerp verder te kunnen lezen. Maar hoe maak je nu een blog en kun je hier eenvoudig mee beginnen? Hieronder mijn stappenplan (om uiteindelijk ook geld te gaan verdienen) voor het starten van een blog website. 

1. Bepaal waar je over wilt gaan schrijven

De eerste stap is om te bepalen waar je over gaat schrijven. Je moet een thema of onderwerp hebben. Uiteindelijk wil je dat mensen jouw blog artikelen gaan lezen. Daarom is het enorm belangrijk om (voor jezelf) duidelijk af te bakenen waar je over wilt gaan schrijven. 

Natuurlijk kennen we ook blog websites die over tal van verschillende onderwerpen schrijven. Dit zijn voornamelijk de algemene man en vrouw georiënteerde blog websites. Deze blog websites schrijven over allerlei onderwerpen waar de man of vrouw ook maar een klein beetje in geïnteresseerd kan zijn. Super leuk, maar de moeilijkheid bij het starten van een dergelijke blog websites is het aantrekken van bezoekers. Je hebt simpelweg te veel onderwerpen waardoor het heel moeilijk scoren wordt op Google. 

Neem als voorbeeld online succes gids.nl – Ik schrijf over alles wat te maken heeft met geld verdienen op het internet en online marketing in het algemeen. Een duidelijk onderwerp waar ik enthousiast van wordt en veel verschillende blog artikelen over kan schrijven. 

Wil jij geld gaan verdienen met bloggen? Bedenk dan over welke thema’s of onderwerpen jij enthousiast wordt en veel over weet te schrijven. Misschien heb jij de hele wereld al gezien en kun jij enorm veel tips en ervaringen delen over alle reizen die je hebt gemaakt? Of weet jij van alles te vertellen over voeding? 

2. Denk niet te veel na over hoe je schrijft

Er zijn geen spelregels. De schrijfstijl jij hanteert maakt daarom ook niet uit. Probeer gewoon te schrijven zoals je praat. Na verloop van tijd zul je merken dat je vanzelf een bepaalde stijl ontwikkeld en op een bepaalde manier je blog artikelen inricht. Wees niet bang dat je niet kunt schrijven, het maakt niets uit. Zet gewoon op papier wat er in je opkomt. 

Wat ik persoonlijk wel altijd handig vindt is het aanmaken van de verschillende alinea’s voordat je begint met schrijven. Dit geeft voor jezelf goede houvast en structuur aan je blog artikel en zo weet je een klein beetje welke kant je op schrijft. 

3. Inleiding en titel

Een pakkende titel en een korte inleiding is een goede eerste stap vanaf het moment dat je een onderwerp hebt bedacht. Probeer na te denken over een pakkende titel. Probeer je blog artikel in te leiden met wat de lezer kan verwachten in je artikel. Waar gaat je blog bericht over en wat zijn de belangrijkste dingen die je aan de lezer wilt meegeven? 

Het bedenken van een titel kom ik later in dit stappenplan op terug want dit is een van de belangrijkste onderdelen van je blog artikel. 

4. Korte alinea's

Probeer te werken met korte alinea’s. Dit leest gewoon lekkerder. Lappen tekst zien er niet echt verleidelijk uit om verder te lezen. Je raakt als lezer al snel een beetje in de ‘stress’. Het is gewoon te veel en niet overzichtelijk. Probeer daarom jouw onderwerp in stukjes te hakken. Te veel alinea’s is helemaal niet erg. Op deze manier kan de lezer ook gemakkelijk door je blog artikel scrollen. Je moet er niet vanuit gaan dat de bezoeker je blog artikel perse van begin tot eind helemaal uit leest. Dat doe je zelf ook niet, toch? 

5. Zoekwoordonderzoek (CRUCIAAL)

En dan het belangrijkste onderdeel wanneer jij aan de slag wilt met bloggen en in het bijzonder geld wilt gaan verdienen met je blog. Zoekwoordonderzoek. 

Het voornaamste doel van jouw blog artikel is het bereiken van mensen. Je wilt dat mensen jouw website bezoeken en jouw informatie lezen. Met als achterliggend doel: geld verdienen. Maar hoe krijg je die bezoeker nou op jouw website? Dit kun je enkel realiseren door het uitvoeren van zoekwoordonderzoek. Je moet namelijk weten hoe mensen zoeken op Google. Jij kunt nog zo een mooi blog artikel schrijven maar als niemand zoekt naar het onderwerp waar jij over hebt geschreven ga jij geen bezoekers krijgen. 

Je zult je blog artikel dus moeten opbouwen rondom een bepaalde zoekterm. 

Laat ik een heel duidelijk voorbeeld geven. Dit blog artikel wat jij momenteel aan het lezen bent is geschreven rond de zoekterm: geld verdienen met bloggen. Dit is een zoekterm waar mensen op zoeken en daar wil ik dus op gevonden worden.

Als ik dit blog artikel zomaar had geschreven zonder te weten dat dit een belangrijke zoekterm was dan had ik misschien een artikel geschreven over bloggen in het algemeen en niet over bloggen en geld verdienen. 

Er zijn verschillende tools waar je een dergelijk zoekwoordonderzoek mee kunt uitvoeren. 

Hoe ik mijn geld verdien met bloggen

Okay, maar hoe kun je nu geld verdienen met een blog? Wel zo belangrijk want dat is uiteindelijk hetgeen jij benieuwd naar bent. Er zijn eigenlijk best veel manieren waarop je geld kunt verdienen met bloggen. Al die manieren zal ik aan het einde van het artikel even kort toelichten. Waar ik het voornamelijk over wil gaan hebben is de manier waarop IK mijn geld verdien met bloggen. Namelijk door middel van Affiliate Marketing. 

1. Affiliate Marketing wat is dat?

Op mijn website Online Succes Gids schrijf ik enorm veel over affiliate marketing. Dat komt omdat dit mijn belangrijkste verdienmodel is en ik deze kennis graag deel. Lees bijvoorbeeld mijn blog artikel Affiliate Marketing voor beginners. 

Maar toch nog even in het kort. Wat is Affiliate Marketing? Affiliate Marketing is het promoten van iemand anders zijn product in ruil voor een vergoeding / commissie. 

Je verkoop dus nooit je eigen producten maar alleen de producten van iemand anders. Je gaat dus mensen via jouw eigen website doorsturen naar een website waar het product uiteindelijk te koop is. 

Jij hebt bijvoorbeeld een blog website over fietsen. Je schrijft artikelen over fietsroutes en over verschillende typen fietsen. Vervolgens stuur jij de bezoeker door naar een website waar die fiets te koop is. Als de bezoeker die fiets uiteindelijk koopt, krijg jij een percentage van de verkoop. Je gaat namelijk aan de slag met speciale affiliate links. Aan de hand van die link kan er getraceerd worden dat iemand via jouw link heeft gekocht. 

Zelf heb ik dit allemaal geleerd in de affiliate marketing revolutie. Een online training waarin stap voor stap wordt uitgelegd hoe jij kunt starten met affiliate marketing. Ik heb een review geschreven over de affiliate marketing revolutie mocht je benieuwd zijn. 

2. Waar komt het geld vandaan?

Het geld komt dus van de uiteindelijk verkoper. Je moet het zien als een beloning. Door JOU heeft de verkoper een product verkocht en daar wordt je dus voor beloond. 

Je wordt overigens niet rechtstreeks uitbetaald door de verkoper maar een partij die hier tussen zit. Dit noemen we een affiliate netwerk. Bedrijven en merken staan aangesloten bij zo een dergelijk affiliate netwerk. Jij kunt je bij zo een netwerk aanmelden en daar kun je al jouw persoonlijke affiliate links vinden die jij in je blog artikelen kunt gebruiken. 

Voorbeelden van affiliate netwerken zijn: Awin, Daisyon en bijvoorbeeld Paypro. Neem eens een kijkje. Dan wordt het misschien nog een stuk duidelijker

3. Hoe trek je bezoekers?

Deze vraag heb ik eigenlijk in het hoofdstuk ‘zoekwoordonderzoek’ al een beetje beantwoord. Hoe trek je nu bezoekers aan? Een bezoeker komt 9 van 10 keer via Google op jouw website binnen. 

Je moet niet verwachten dat mensen jouw website naam in de URL balk intypen. Jouw website heeft ook geen enkele naamsbekendheid. Dat maakt ook helemaal niets uit. 

Mensen komen via een bepaalde zoekterm binnen op jouw blog artikel. Daarom is het van cruciaal belang dat jij pagina 1 van Google weet te bereiken. Heb jij dus een bepaalde zoekterm waar je een artikel over wilt schrijven? Kijk dan eens op pagina 1 van Google en zie wat je concurrentie doet. Analyseer dit en schrijf vervolgens een kwalitatief en waardevoller artikel dan jouw concurrent. Zo kom jij op pagina 1 en ga je bezoekers naar je website trekken. Bezoekers betekent geld verdienen. 

4. Hoeveel tijd kost het?

Dit is wel een dingetje. Geld verdienen met bloggen gaat niet van de een op de andere dag. Het is een lange termijn strategie. Ben jij meer van het snelle geld? Dan is dit niet jouw verdienmodel. 

In de eerste plaats kost het schrijven van een blog al een paar uur en heeft Google ook tijd nodig om jouw website te indexeren. Je moet de concurrentie aan met andere websites en zo zijn er nog een aantal factoren die er gewoon voor zorgen dat het even tijd kost voordat je met bloggen geld kunt gaan verdienen. 

Vergeet daarbij niet: als het eenmaal begint te lopen, dan loopt het. Vanaf dat moment heb je er nog amper omkijken naar. Het internet gaat voor jou werken. Doorsnee genomen duurt het ongeveer zo een 4 maanden voordat je een aantal bezoekers op je website zult hebben. Ik denk zo een 10 per dag. Bedenk eens wat dat gaat doen als je dat een jaar volhoudt. 

Vier jaar later hoef ik nog maar 1-2 uur per dag te werken. Al mijn blog websites staan als een huis en het geld stroomt automatisch binnen. Bekijk de video hieronder. 

Hoe jij net als mij ook kunt starten met bloggen en geld verdienen

Ben jij echt geïnteresseerd om geld te gaan verdienen met bloggen? Lees dan lekker verder en dan leg ik je graag uit hoe ik ben begonnen en hoe jij precies dezelfde stap kunt maken. Je hoeft het wiel namelijk niet zelf uit te vinden. Duizenden mensen hebben dat al voor jou gedaan en verdienen nu duizenden euro’s per maand met bloggen.

Ja, duizenden euro’s per maand verdienen wilde ik ook. Toen ik op het internet het onderwerp ‘Affiliate Marketing’ tegen kwam, toen wist ik het. Dit wordt mijn verdienmodel en hier ga ik geld mee verdienen. 

1. Bedenk een onderwerp

Niet om in herhaling te vallen maar bedenk voor jezelf eerst een onderwerp. Dit vind ik persoonlijk enorm belangrijk. Daarom benoem ik het nog een keer. 

Ik zal je vertellen welke fout ik maakte toen ik net begon. Ik was een blog website begonnen waar ik bouwtekeningen wilde gaan promoten. Bouwtekeningen over het maken van een bed, tafel, tuinmeubelen enzovoort. Het probleem was: ik heb zelf twee linker handen en weet amper dat je een schroef rechtsom vastdraait. Hoe kan ik ooit enthousiast over bouwtekeningen gaan schrijven? Onmogelijk. Na een maand of twee kwam ik erachter dat dit niet mijn ding was. Ik werd er niet blij van. 

Bedenk dus een onderwerp waar jij echt enthousiast van wordt !! 

2. Volg de Affiliate Marketing Revolutie (ECHT DOEN)

In plaats van dat ik nu tekstueel alle stappen ga toelichten die jij moet nemen om met bloggen geld te gaan verdienen, wijs ik je graag op de affiliate marketing revolutie. 

Voor mij is het hier allemaal mee begonnen in mijn zoektocht naar geld verdienen op het internet.

De affiliate marketing revolutie is een online training die je kunt volgen. Deze training kwam ik tegen op het internet. Het is een video training (50+ VIDEO’S) waarin de maker stap voor stap laat zien hoe jij met bloggen geld kunt gaan verdienen. 

Je gaat in deze training namelijk jouw eigen blog website maken waar jij geld mee gaat verdienen. Ik twijfelde even: ga ik deze training aanschaffen? Het kost 47 EURO. Toen dacht ik: wat is nou 47 EURO? Uiteindelijk hoop ik er slimmer door te worden en nieuwe informatie tot mij te nemen waar ik de rest van mijn leven wat aan heb. 

Ik heb toen besloten de affiliate marketing revolutie te gaan volgen en dat kan ik iedereen echt aanbevelen!! Ga aan de slag met de affiliate marketing revolutie. 

Benieuwd wat de affiliate marketing revolutie precies is? Lees dan mijn review over de affiliate marketing revolutie. Daar laat ik je precies zien wat je mag verwachten van deze online training. 

Hoeveel kan je in 2021 verdienen met bloggen?

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Alle manieren van geld verdienen met jouw blog op een rij

In dit blog artikel heb ik voornamelijk gefocust op affiliate marketing omdat het verdienmodel is wat ik toepas. Maar er zijn ook andere manieren waarop je met bloggen geld kunt verdienen. Deze alternatieve manieren laat ik je graag zien zodat je in ieder geval een totaal beeld hebt van geld verdienen met bloggen. Daarnaast hoop ik dat je daardoor realiseert dat bloggen echt big business is. Het heeft bij mij ook even geduurd voordat ik mij dat realiseerde. Vroeger dacht ik altijd: wie doet er nou voor zijn lol blog artikelen schrijven? Wat schiet je daar mee op. Nou deze mensen waren een iets slimmer als dat ik toen was. Hun zagen het toen al.

1. Affiliate Marketing

Deze methode heeft geen uitleg meer nodig. Wel wil ik benadrukken dat dit echt de methode is op het moment dat je nog geen blog hebt. De onderstaande methode zijn pas interessant als je een goed lopend blog hebt met flink wat maandelijkse bezoekers. 

 Ontdek door middel van de Affiliate Marketing Revolutie hoe jij met bloggen geld kunt gaan verdienen. 

2. Google Adsense

Een andere manier van geld verdienen met bloggen is met Google Adsense. Let wel op: dit is niet geschikt voor de beginnende blogger. Ik zie dit daarom ook meer als een methode die je pas later gaat toepassen op het moment dat je een goed lopend blog hebt. 

Echter, is dit wel een van de meest gebruikte methode door succesvolle bloggers. Met Google Adsense geef je toestemming aan bedrijven om digitale banners op jouw blog te plaatsen. Voor iedere klik op een zo een banner krijg jij een paar cent. 

3. Eigen product verkopen

Dit zie je veel gebeuren op het moment dat je echt een merk hebt weten op te bouwen. Je gaat bijvoorbeeld petjes op t-shirtjes verkopen met jouw merk erop. Wederom een zeer goede manier wanneer jij al aardig wat mensen weet te bereiken. 

Wat je ook veel ziet is dat bloggers een eigen e-book gaan schrijven. Zo heeft Arlette (een ware Pinterest goeroe) bijvoorbeeld een eigen Pinterest Training ontwikkeld die zij nu verkoopt. Een ander voorbeeld het is e-book Digital Nomad worden van Suzanne van Duijn. Zij is al jarenlang Digital Nomad en heeft alles samengevat in haar eigen e-book. 

4. Advertorials

Dit is een betaald artikel. Bedrijven kunnen jou vragen een artikel te schrijven over een bepaald onderwerp. Dit gebeurd heel vaak met product reviews. Neem bijvoorbeeld FHM.nl – een echt mannen blog. Hier zie je veel reviews voorbij komen van mannen gadgets. Bijvoorbeeld een review over de nieuwe DJI Drone. DJI betaald FHM voor het schrijven van een artikel. Zo een artikel wordt in dat geval wel na goedkeuring van DJI pas gepubliceerd. 

De voornaamste reden waarom bedrijven dit doen is bereik. Ieder bereik is tegenwoordig goud waard. 

Conclusie: BLOGGEN = VEEL GELD VERDIENEN

Geld verdienen met bloggen is naar mijn mening een van de mooiste manieren van online geld verdienen. Je bepaalt namelijk waar en wanneer jij werkt. Ja, het heeft even tijd nodig voordat je geld gaat verdienen maar als het eenmaal loopt, dan loopt het. 

Ben jij ook overtuigd dat dit jouw methode is? Affiliate marketing is HET verdienmodel voor het opbouwen van een passief inkomen. Ga aan de slag met de affiliate marketing revolutie en leer hoe jij een vrij bestaan kan realiseren door baas te worden over je eigen leven.

Robert van Online Succes Gids

Ik schrijf over alles wat te maken heeft met online marketing en geld verdienen op het internet. Met een extreme voorliefde voor Affiliate Marketing. Door Affiliate Marketing heb ik mijn eigen online business en verdien ik nu geld via het internet. Voor mij is alles begonnen met de Affiliate Marketing Revolutie: 40 video trainingen die mij hebben geholpen mijn eigen affiliate website te starten. Benieuwd naar mijn methode?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *