Enormail Review

Enormail Review: dé mail tool voor 2021? Mijn ervaringen op een rij

Persoonlijk maak ik al geruime tijd gebruik van Enormail. En dat is niet voor niets. Ik ben namelijk zeer te spreken over Enormail. 

Ik durf ook wel te zeggen dat dit de nummer 1 e-mail marketing tool is in Nederland. Ik deel mijn enthousiasme graag in deze Enormail review. 

Enormail is namelijk verantwoordelijk voor een groot deel van mijn inkomsten omdat ik jaren geleden een database ben gaan opbouwen met Enormail. 

In deze Enormail review deel ik graag mijn ervaringen, geef ik tips en leg ik uit hoe jij kunt starten met Enormail en waarom Enormail kan bijdragen aan het verhogen van jouw online inkomsten.

Inhoudsopgave

Wat is Enormail?

Enormail is software waarmee jij geautomatiseerde e-mails kunt sturen naar jouw database. Met de nadruk op geautomatiseerd. Dat maakt deze tool zeer krachtig. 

Je moet er toch niet aan denken dat jij iedere keer manueel een e-mail moet opstellen om naar jouw database te versturen? Dit moet een geautomatiseerd proces worden. 

Gelukkig geeft Enormail ook tips en tricks hoe je deze e-mails kunt optimaliseren om op die manier een beter resultaat te behalen. 

En met resultaat bedoel ik in mijn geval conversie. Dit noemen we ook wel e-mail marketing. In een ander blog bericht leg ik uit waarom e-mail marketing zo enorm belangrijk is

Sinds vorig jaar heeft Enormail nog een extra functie toegevoegd. Namelijk het opstellen van formulieren. 

Hier bedoel ik mee dat je op een zeer eenvoudige manier een formulier kunt maken welke je kunt integreren op je website om website bezoekers bijvoorbeeld te laten inschrijven op jouw nieuwsbrief. 

Bezoekers laten dan hun e-mail adres achter en worden zo automatisch toegevoegd aan jou lijst. Vervolgens kun je er met Enormail voor zorgen dat er automatisch een mail wordt verzonden naar mensen die zich net hebben ingeschreven. 

Hieronder een voorbeeld van zo een dergelijk formulier.

Wat kun je met Enormail?

Eigenlijk is Enormail voor alles te gebruiken wat te maken heeft met e-mail. Zo gebruik ik Enormail met een soortgelijk formulier als hierboven. 

Maandelijks registreren zo een 100 mensen zich voor mijn nieuwsbrief. Dat zijn er makkelijk 1000 per jaar. En dat is puur en alleen voor 1 website. Ik gebruik Enormail namelijk voor meerdere websites die ik beheer. 

Voor iedere website loopt er een eigen geautomatiseerd proces. Op het moment dat een bezoeker zich registreert op mijn nieuwsbrief komt de bezoeker in een funnel terecht. 

Deze funnel bestaat uit 10 geautomatiseerde e-mails die over een periode van 8 weken worden verzonden. In deze e-mails deel ik nieuwtjes en voeg ik zo nu en dan affiliate link toe. 

Dit is dus de reden waarom Enormail voor een groot deel van mijn inkomsten verantwoordelijk is. Het verkoopt zichzelf.

Hieronder op een rijtje waar je Enormail allemaal voor kunt gebruiken.

1. Autoresponder instellen

Zoals hierboven al even kort toegelicht kun je dus met Enormail een geautomatiseerd e-mail proces instellen. Je kunt heel gemakkelijk een serie van e-mails klaarzetten. Zo kun je op een natuurlijke manier een band opbouwen met je database. Start bijvoorbeeld met een welkom e-mail.  Verder kun je de autoresponder bijvoorbeeld instellen voor een cursus die je verkoopt. Met de autoresponder kun je mensen die de cursus hebben afgerond bijvoorbeeld automatisch naar een andere lijst laten verplaatsen. 

2. Opt-in formulieren maken

Met de opt-in formulieren die je in Enormail heel gemakkelijk kunt maken laat je jouw database in no-time groeien. Enormail kent verschillende opt-in formulieren zoals:

 • Het maken van een landingspage 
 • Het maken van een opt-in leadvanger zoals een pop-up
 • Het maken van een opt-in formulier om bezoekers te laten inschrijven op je nieuwsbrief 
 • Het maken van een opt-in button 

3. Mails designen

Bij het verzenden van je e-mails wil het oog ook wat. Je wilt dat je e-mail aansluit bij jouw huisstijl. Met Enormail zijn de mogelijkheden eindeloos en kun je op een eenvoudige manier het design van jouw e-mail aanpassen zoals jij dat wilt. Gelukkig heb je hier geen technische kennis voor nodig. Ieder ontwerp kun je vervolgens opslaan als een sjabloon zodat je de volgende keer alleen nog maar de tekst hoeft toe te voegen. Zo kun je natuurlijk ook meerdere designs maken. 

4. Mailinglijsten maken

In Enormail kun je verschillende mailinglijsten beheren. Zo raak je het overzicht niet kwijt en bespaar je tijd. Mocht je zelf al een databestand hebben (Excel/CSV) dan kun je dit heel eenvoudig in Enormail importeren. Daarnaast kun je er voor kiezen dat ‘unsubscribers’ automatisch van je lijst worden verwijderd of op het moment dat je met een ‘bouncer’ hebt te maken. Zo blijven jouw lijsten altijd up-to-date en schoon. 

5. Segmenteren

Een andere mooie tool binnen Enormail is het segmenteren van je data. Wil jij bijvoorbeeld mannen en vrouwen apart? Of segmenteer je liever op locatie of leeftijd? Dat kan allemaal. Zo kun je precies bepalen welke doelgroep welke e-mail moet ontvangen. Dit kan enorm bijdragen aan het verhogen van je open-ratio en conversie. 

6. Tags toevoegen

Naast segmenteren kun je aan je data ook tags toevoegen. Tags zijn labels die je toewijst aan contacten. Door je database een specifieke tag toe te dienen verbeter je de effectiviteit en relevantie van je campagnes. Tags kun je combineren met de segmentatie functie om zodat je zeer sterke filters kunt samenstellen om mailings te sturen. 

7. Personaliseren

Enormail maakt het ook mogelijk om je mailings te personaliseren. Verschillende onderzoeken tonen aan dat gepersonaliseerde e-mails beter worden geopend en gelezen. Mensen worden liever aangesproken als persoon dan als klant. Je kunt je database dus aanspreken bij de voornaam. 

8. Beeldbank

Enormail beschikt over een zeer grote beeldbank. Misschien wel een van de meest waardevolle functies binnen Enormail. Voor iedere campagne kun je een geschikte afbeelding vinden. De beeldbank van Enormail bestaat maar liefst uit meer dan 800.000 afbeeldingen. Daarnaast kun je heel eenvoudig je eigen fotomateriaal uploaden en beheren door een eigen foto bibliotheek aan te maken. 

Let op: deze beeldbank is alleen beschikbaar in het Mammoet pakket. 

9. Statistieken

Aan de hand van de statistieken kun je precies zien hoe jouw mailings scoren. Wat zijn de beste tijden om een mailing uit te sturen, wat is het percentage geopende e-mails en hoeveel mensen hebben op een link geklikt? Al deze gegevens zijn terug te vinden in een overzichtelijk dashboard. Deze statistieken kun je analyseren om je e-mails verder te optimaliseren. 

Voordelen van Enormail

Naast Enormail heb ik ook ervaring met Mailchimp. Mailchimp is wereldwijd misschien de grootste e-mail marketing software tool. Maar het belangrijkste en fijnste verschil met Enormail is dat Enormail een Nederlands bedrijf is. Het contact en de service verlening loopt dus veel gemakkelijker vergeleken met Mailchimp. 

Een aantal andere voordelen van Enormail op een rij: 

 • Verzonden e-mails belanden niet of nauwelijks in de spam folder van de ontvanger 
 • Enormail is zeer straight-forward in gebruik
 • Voor het maken en designen van e-mails heb je geen technische kennis nodig 
 • Zeer fijne klantenservice 
 • Enormail blijft nieuwe features toevoegen 
 • De mogelijkheden met Enormail zijn eindeloos (Formulieren/beeldbank) 
 • 30 dagen proefversie 
 • Prijs
 • Je kunt opzeggen wanneer je wilt (geen contract) 
 • Betalen met IDeal 

Verbeterpunten Enormail

Naast de voordelen wil ik in deze Enormail review ook een aantal verbeterpunten benoemen. Een belangrijk verbeterpunt voor mij is de mogelijkheid tot A/B testen. Dit wordt momenteel nog niet ondersteunt door Enormail. 

Nu zal dit voor veel gebruikers nog geen probleem zijn. A/B testen is het verzenden van twee verschillende e-mails naar een reeks verschillende mensen. 

Zo kun je precies zien welke e-mail beter presteert. Dit is waardevolle informatie om je toekomstige e-mails op af te stemmen. 

Soms kan het gebruik van een specifieke kleur in het design van je e-mail al een verschil maken. Ontdek je bijvoorbeeld dat blauw beter werkt dan rood. 

Dan weet je dat je de volgende keer blauw moet toepassen in je design. 

Ondanks dat ik het zeer fijn vind dat het een Nederlands bedrijf is kent dit wel een nadeel. Zo is Enromail in sommige WordPress thema’s nog lastig te integreren en zijn er minder plug-ins te vinden vergeleken met een Mailchimp. 

Toch weegt dit voor mij niet op tegen de vele voordelen van Enormail. Daarnaast is Enormail ook veel betaalbaarder.  

Welke alternatieven zijn er?

Ik benoemde zojuist al een alternatief op Enormail. Dat is namelijk Mailchimp. 

Mailchimp is een enorm groot Engelstalig e-mail platform met enorm veel mogelijkheden. 

Zelf heb ik een aantal jaar met Mailchimp gewerkt maar toen ik zag dat Enormail het zelfde pakket aan functies aanbiedt tegen een betere prijs en met een Nederlandse klantenservice was de keuze voor mij snel gemaakt en ben toen overgestapt. 

Zeker wanneer je klantenbestand begint te groeien zul je merken dat je bij Mailchimp aardig moet gaan betalen. 

Kosten Enormail

Maar wat kost Enormail nu precies? Niet geheel onbelangrijk. Enormail biedt twee verschillende pakketten aan. 

Het goedkoopste pakket is 12,50. Je kunt dan maximaal 2500 e-mail adressen toevoegen. Dit is meer dan voldoende om mee te starten. 

Kies je voor het iets duurdere pakket dan krijg je ook toegang tot de beeldbank met meer dan 800.000 foto’s. 

Zelf was ik eerst gestart met het goedkoopste pakket maar ben ik vrij snel overgeschakeld naar pakket 2 om gebruik te kunnen maken van de beeldbank. 

Zeer waardevol en handig bij het designen van je e-mails. 

Ook biedt Enormail een korting aan op het moment dat je kiest voor een jaarbetaling. Je krijgt dan 2 maanden gratis. Altijd doen. 

Veel gestelde vragen

Hieronder vind je een overzicht van veelgestelde vragen omtrent Enormail. Hopelijk heb je hier iets aan.

Moet ik gelijk kiezen uit een van de twee pakketten?
Nee, gelukkig niet. Je kunt gewoon een 30 dagen proefperiode starten en alle functies binnen Enormail testen. 

Hoe kan ik betalen? 
Je kunt betalen met iDeal en Bancontact. Ook wanneer je wilt upgraden. 

Ik gebruik momenteel een andere tool. Kan ik eenvoudig overstappen? 
Via de handige tool van Enormail kun je heel eenvoudig al je contacten overzetten. De klantenservice kan hier ook bij helpen. 

Kan ik eenvoudig opzeggen?
Je kunt op ieder gewenst moment je abonnement stop zetten. Al je contacten die je hebt opgeslagen in Enormail kun je dan gewoon meenemen. 

Moet ik gelijk mijn betalingsgevens achterlaten? 
Nee, dit doe je pas aan het einde van je proefperiode. 

Conclusie Enormail Review (+ kortingslink)

Ik hoop dat deze Enormail review nuttig voor je was. Zoals je hebt kunnen lezen ben ik zeer te spreken over Enormail en is het echt een e-mail tool welke ik adviseer om te gaan gebruiken. E-mail marketing gaat echt het verschil maken in het succes van jou onderneming. 

Wil jij nou direct aan de slag? 

Dan kun je kiezen voor een GRATIS 30 dagen proefperiode.  

Of kies direct een van de pakketen. Succes!

Robert van Online Succes Gids

Robert van Online Succes Gids

Ik schrijf over alles wat te maken heeft met online marketing en geld verdienen op het internet. Met een extreme voorliefde voor Affiliate Marketing. Door Affiliate Marketing heb ik mijn eigen online business en verdien ik nu geld via het internet. Voor mij is alles begonnen met de Affiliate Marketing Revolutie: 40 video trainingen die mij hebben geholpen mijn eigen affiliate website te starten. Benieuwd naar mijn methode?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *