Digital Nomad Worden

Digital Nomad worden met dit verdienmodel.

Digital Nomad. Voor veel mensen maar een vaag begrip. Voor veel mensen meer dan een begrip. Een verlangen of droom. Een te behalen doel. Digital Nomad worden. Een term waar veel naar wordt gezocht op het internet. 

Dit heeft als reden dat er een aanzienlijke groei is in het verlangen naar een vrijer bestaan. Zelf bepalen waar en wanneer je werkt. Je eigen tijd indelen en baas zijn over je eigen leven. 

Wil jij ook Digital Nomad worden? Niet langer voor een baas werken? Je tijd zelf indelen? Dat kan. Wat daar uiteraard wel voor nodig is, is een ijzersterk verdienmodel. 

In dit blog artikel neem ik je graag mee in het verdienmodel wat ik al jaren toepas. Doordat ik mijzelf hier een aantal jaar geleden in vast ben gaan bijten heb ik nu een vrij bestaan. Ik voel mij Digital Nomad, ondanks dat ik gewoon in Nederland woon.

Bekijk gratis video

Table of Contents

Wat is een Digital Nomad?

Wat is nou eigenlijk de definitie van een Digital Nomad? Je bent Digital Nomad op het moment dat je op een digitale manier geld weet te verdienen terwijl je de wereld rondtrekt. Je kent het wel. Van die veel te fijne foto’s van mensen in hun hangmat met een laptop op schoot aan een wit strand en kraakhelder blauw water. 

Toch is zo een dergelijke foto wel het juiste beeld van wat een Digital Nomad is. In principe heeft een Digital Nomad geen vaste verblijfsplaats. Ongeacht waar ze zich bevinden verdienen ze toch geld. Ook wel locatie onafhankelijk werken genoemd. 

Een Digital Nomad heeft dus weinig nodig. Een laptop met internetverbinding is vaak genoeg. Je herkent een Digital Nomad aan het feit dat hij of zij doorgaans een aantal maanden per jaar van huis is.

Wat heb je nodig om Digital Nomad te worden?

Om Digital Nomad te worden heb je niet veel nodig. Wel zijn er een aantal belangrijke dingen waar je rekening mee moet houden op het moment dat je jouw thuisbasis gaat inwisselen voor een vrij bestaan in het buitenland. 

Om Digital Nomad te worden zul je financieel onafhankelijk moeten zijn. Je zult dus structureel voldoende moeten verdienen. Qua fysieke producten zul je alleen een laptop en mobiele telefoon nodig hebben. Allemaal niet zo spannend. 

Waar je wel rekening mee moet houden is het volgende:

digitale nomade worden

Financiële onafhankelijkheid

Financieële onafhankelijkheid vormt de basis voor het worden van een Digital Nomad. Je zult financieel onafhankelijk moeten zijn. 

Misschien logisch maar het is natuurlijk taak om dit te organiseren op het moment dat je nog thuis bent. Om Digital Nomad te worden zul je je dus keihard moeten voorbereiden. Je wordt het niet zomaar. Je zult dus net als ik naar een verdienmodel moeten wat jouw een passief inkomen gaat geven. 

Een inkomen wat doorloopt, ook als jij even niet aan het werk bent. Lang leven internet. The Sky is the Limit. Het internet vormt eigenlijk de basis van een Digital Nomad. Zonder internet was dit vrijwel onmogelijk geweest. 

Pak je spullen dus pas in op het moment dat jij een zeer stabiel inkomen weet te genereren via het internet. Een stabiel inkomen is voor mij een maand of 6 op rij een minimaal bedrag. Voor mij was dit toen 2000,- EURO netto per maand. Toen ik dit 6 maanden op rij wist te realiseren durfde ik de stap te maken om mijn werkplek te verkassen naar een iets warmer onderkomen. 

Hoe ik ben begonnen

Mijn doel opzich was nooit om Digital Nomad te worden. Dit is uiteindelijk een gevolg geweest van bepaalde beslissingen die ik heb gemaakt. Uiteindelijk ben ik Digital Nomad geworden door heel andere doelstellingen die ik voor ogen had.

Ik wilde namelijk financieel onafhankelijk worden. Ik had een prima baan met een goed inkomen. Iets in mij was toch niet 100% tevreden. Het werkritme sprak mij niet aan. Ik wilde vrijer zijn en verantwoordelijk zijn voor het geld wat ik zelf verdiende. 

Nu was ik van jongs af aan sowieso al een persoon die altijd aan het nadenken was over eigen business ideeën. Gek genoeg is er nooit iets van de grond gekomen. Later realiseerde ik ook hoe dit kwam. 

Ik bleef te lang nadenken. Op zoek naar dát ene geniale idee waarmee ik een succesvol bedrijf kon opzetten. Dat geniale idee kwam maar niet en de jaren glipte eigenlijk een beetje door mijn handen. Als iemand aan mij vroeg waar ik nog eens zou willen werken? Dan was mijn antwoord altijd dat ik mijn eigen onderneming wilde.

En toen wist ik het zeker

Uiteindelijk ben ik op het internet gaan zoeken naar manieren van geld verdienen. En dat was het moment dat ik het zeker wist. Ik kwam een verdienmodel tegen waar ik 100% achterstond. Ik wist dat dit het voor mij was en dat ik met dit verdienmodel mijn doelstellingen kon gaan behalen. 

Pas later realiseerde ik mij dat ik ook Digital Nomad kon worden. Door het verdienmodel wat ik ben gaan toepassen wist ik in relatief korte tijd aardig wat geld te verdienen. Vanaf dat punt kwam eigenlijk het besef dat ik dit overal ter wereld kon gaan toepassen. Ik kon Digital Nomad worden. 

Toen ben ik mij ook verder gaan verdiepen in de mogelijkheden om Digital Nomad te worden. Ik kwam toen uit bij de e-course van Suzanne van Duijn. Ik wilde mij namelijk zo goed mogelijk voorbereiden op mijn vertrek. Want een ding wist ik zeker. Als ik in Nederland mijn geld kan verdienen, dan kan dit ook in Azië of Zuid-Amerika. 

De e-course bestaat uit tientallen video’s waarin alle stappen naar vrijheid worden toegelicht. Alle ervaringen, belangrijkste informatie en praktische tips komen aan bod. Ik heb nu toegang tot een online leeromgeving en besloten Facebook groep waar ik mij omring met mensen die mijn doelstelling delen.

Sta jij op het punt om de stap te maken om Digital Nomad te worden? Dan raad ik aan deze e-course te volgen. Het heeft mij veel inzichten gegeven in de do’s en dont’s.

Digital Nomad worden

Mijn verdienmodel als Digital Nomad

In mijn zoektocht kwam ik het verdienmodel Affiliate Marketing tegen. Zelf had ik er eerder nooit van gehoord. Ik ben gaan lezen over affiliate marketing en nog belangrijker: hoe het geld binnenkomt met dit verdienmodel. 

Eigenlijk heel simpel. Je gaat aan de slag met het promoten van andermans producten. Laat ik het proberen in een aantal punten samen te vatten. 

1. Je bedenkt een onderwerp (niche) waar jij blij van wordt; dit kan alles zijn. Reizen, sporten, voeding. 

2. Je doet kort onderzoek op het internet. Welke websites bestaan er al over dit onderwerp. 

3. Je gaat een website maken over jouw onderwerp

4. Je gaat je aansluiten bij affiliate netwerken

5. Je gaat blog berichten schrijven over alles wat te maken heeft met jouw onderwerp 

6. Nu ga je Affiliate links plaatsen op je website (dus mensen doorverwijzen naar een andere website waar het product kan worden aangeschaft) 

7. Taak om je website te laten groeien. Dit doe je door consistent content te blijven plaatsen. 

8. Tot slot het aller leukste: je gaat je eigen geld verdienen met je eigen website 

Ik hoor je misschien denken: ik heb nog nooit een website gemaakt, ik kan dat niet. Ik stond er precies hetzelfde voor. Ik had totaal geen technische kennis op het gebied van een website maken.

Tot ik de Affiliate Marketing Revolutie tegenkwam. Wat een verademing. Een digitale cursus van 47,- euro met maar liefst 50 verschillende video’s waarin alles wordt uitgelegd op het gebied van affiliate marketing. Eigenlijk alle stappen hierboven komen aan bod. Binnen drie dagen heb jij een website in de lucht.

Verwachtingsmanagement

Okay, ik ga je even met beide benen weer op de grond zetten. Een klein stukje verwachtingsmanagement. Misschien spreekt dit verdienmodel je enorm aan. En daar ben ik blij om want dit gun ik iedereen. En iedereen kan dit ook. Maar we moeten wel realistisch zijn. Ik ben namelijk al een aantal jaar bezig. 

Digital Nomad worden word je niet zomaar. Je zult tijd moeten investeren in het behalen van dit doel. Het is een lange termijndoelstelling. Je kunt niet verwachten dat je volgende maand je koffer kan pakken om naar het buitenland te gaan. Je zult eerst thuis een stabiel inkomen moeten gaan genereren. Uiteindelijk als je structureel geld weet te verdienen kan je de stap pas maken om Digital Nomad te worden. 

Daarom vertel ik je graag dat affiliate marketing een lange termijn strategie is. Je zult echt consistent aan de slag moeten gaan met het bouwen van jouw website. En wat misschien nog wel belangrijker is: niet opgeven. Affiliate marketing is geen verdienmodel voor het snelle geld. Het vergt geduld en doorzettingsvermogen. Je zult in week 1 en 2 nog geen geld verdienen. En misschien in week 4 en 5 ook nog niet. 

Mijn eerste commissie (van 27 euro) kwam pas na 4 maanden keihard werken. Google heeft simpelweg tijd nodig om jouw website te indexeren en daarnaast moeten jouw artikelen ook nog hoger gaan ranken dan je concurrent. Ben jij een echte doorzetter en geloof je in dit verdienmodel? 

Nu starten?

Kun jij niet wachten om aan de slag te gaan? Op weg naar dat vrije bestaan? Net als mij een Digital Nomad Worden? Dat gaat een van je beste beslissingen ooit zijn. 

Ga aan de slag met mijn nummer 1 verdienmodel en ontdek hoe ook jij met maar 1-2 uur werken per week een digital Nomad kan worden. 

Sta jij al op het punt om Digital Nomad te worden op korte termijn? Ga dan aan de slag met de E-Course Ultieme Vrijheid om je optimaal voor te bereiden op deze fantastische stap in jouw leven. 

Robert van Online Succes Gids

Ik schrijf over alles wat te maken heeft met online marketing en geld verdienen op het internet. Met een extreme voorliefde voor Affiliate Marketing. Door Affiliate Marketing heb ik mijn eigen online business en verdien ik nu geld via het internet. Voor mij is alles begonnen met de Affiliate Marketing Revolutie: 40 video trainingen die mij hebben geholpen mijn eigen affiliate website te starten. Benieuwd naar mijn methode?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *