Belang van videomarketing

Het belang van videomarketing voor jouw Affiliate Website

Binnen Affiliate Marketing weten we inmiddels dat SEO topprioriteit is. Je wilt met jouw affiliate website organisch goed scoren. Uiteindelijk zul je met meer bezoekers meer conversie kunnen realiseren.

Een element wat kan bijdragen aan de SEO van jouw website én aan conversieoptimalisatie is videomarketing. Maar hoe zet je dit in en wat zijn al de belangen van videomarketing voor jouw affiliate website?

Inhoudsopgave

De belangen van videomarketing

Videomarketing moet ongetwijfeld een van de nieuwste toevoegingen zijn aan jouw content strategie. Misschien heb je nog twijfels. Is het echt de moeite waard om video’s te gebruiken om je bedrijf of affiliate website te promoten? Beschik je over voldoende middelen om videocontent te maken? Het antwoord is simpel: ja, het is het waard. Niet alleen omdat iedereen het doet, maar omdat video momenteel een van de meest veelzijdige en winstgevende marketingtools is.

Video verhoogt conversie

First things first. Met video’s kun je veel geld verdienen. Door een video toe te voegen aan je content pagina kun je het aantal conversies maar liefst met 80% verhogen. Video’s kunnen ook tot directe verkopen leiden. 

Verschillende studies tonen aan dat 74% van de gebruikers die een video over een product of dienst hebben bekeken, het vervolgens ook hebben aangekocht. Binnen Affiliate Marketing moet dit een van je top doelstellingen zijn. 

De lezer weten te converteren. Niet geheel verrassend als je erover nadenkt. Beeld is immers ons meest dominante zintuig. Visuele informatie is hetgeen wat het meest naar onze hersenen wordt verzonden. 

Video genereert ROI

Al je marketing investeringen opgeteld moeten aan het eind van de streep natuurlijk wel een duidelijke ROI (return on investment) laten zien. Video kan hier een behoorlijk goede bijdrage in leveren. Namelijk 83% van de bedrijven geeft aan een zeer duidelijke ROI te zien bij gebruik van video in hun contentstrategie.

Het is echter wel belangrijk een betaalbare tool te vinden om je video’s mee te maken. Zeker binnen het YouTube kanaal kan een goed gemonteerde video het verschil maken. De thumbnails (het plaatje wat je ziet voordat je op de video klikt) is soms alles bepalend. 

Klikt de bezoeker wel of niet. Op het moment dat je een video integreert op je content pagina is dat minder van belang. Dan heeft de bezoeker de keuze om de video te bekijken of om de tekst verder te lezen. Die keuze is vaak snel gemaakt.

Op zoek naar Video Editing Software?

Video spreekt mobiele gebruikers aan

Video en mobiel gaan hand in hand. 90% van de consumenten bekijkt video’s op hun mobiel. YouTube meldt dat het mobiele videogebruik elk jaar met 100% stijgt. Omdat mensen graag onderweg video’s bekijken en het aantal smartphonegebruikers groeit, wordt jouw videopubliek steeds groter en groter.

Google geeft ook aan dat smartphone gebruikers twee keer zoveel kans hebben dan tv-kijkers en 1,4 keer meer kans hebben als desktop-kijkers om een gevoel van persoonlijke connectie te voelen met merken die video-inhoud aanbieden. 

Google houdt van video's

Misschien is dit wel het belangrijkste belang voor het maken van video’s. Google is er namelijk dol op. Met video’s kun je er voor zorgen dat de bezoeker meer tijd op je website doorbrengt. Naarmate meer bezoekers langer op jouw website blijven, is dit voor Google een belangrijk signaal dat jouw website goede inhoud heeft.

Zo schrijven verschillende studie’s dat de kans 53 keer groter is dat je als eerste op Google verschijnt als je een video op je website hebt geplaatst. Sinds Google eigenaar is van YouTube, is er een aanzienlijke toename in de mate waarin video’s jouw positie in de zoekmachines beïnvloeden.

Zorg ervoor dat je je video’s op YouTube optimaliseert voor SEO. Schrijf interessante titels en beschrijvingen. Voeg een link toe naar je website, producten en services. Geef potentiële klanten nog meer ruimte om de volgende stap te zetten.

Video wekt vertrouwen

Vertrouwen in het product of dienst is de basis van conversie. Maar het opbouwen van dit vertrouwen is al een doel op zich. Het hele concept van contentmarketing is gebaseerd op vertrouwen en het creëren van langdurige relaties. Videocontent kan ons boeien en emoties opwekken.

Promotievideo’s kunnen ook vertrouwen opwekken. Sommige consumenten zijn nog steeds sceptisch over het kopen van producten en diensten op internet omdat ze bang zijn voor fraude en/of bedrog. Effectieve marketingvideo’s moeten er daarom voor zorgen dat er een soort van connectie ontstaat met de kijker. Dat creëert een gevoel van individuele benadering en daarom zegt 57% van de consumenten dat video’s hun meer vertrouwen geeft om online te kopen.

Video trekt zelfs dee meest 'luie' kopers aan

Naast dat video een geweldige tool is om nieuwe dingen te leren is het ook een geschikte tool om consumenten te overtuigen. In alle haast hebben we als consument maar weinig geduld. In plaats van een lap tekst te lezen kiezen we er liever voor om even snel een video te kijken. De moderne klant wilt het product of dienst in ‘actie’ zien.

Videomarketing kan een breed publiek trekken en het werkt op veel niveaus. Zelfs de meest ‘luie’ kopers. Zorg ervoor dat je niet alleen op de ogen richt, maar ook op de oren van de potentiële klant. Je concurrentievoordeel krijgt dan dubbele kracht. 

Hulp nodig met jouw video's?

Naast zelf aan de slag gaan met videobewerking software kun je dit natuurlijk ook uitbesteden. Zo win je tijd en zien jouw video’s er zeer professioneel uit. Op Fiverr kun je een freelance video editor vragen jouw video’s te maken. Benieuwd naar de mogelijkheden?

Robert van Online Succes Gids

Ik schrijf over alles wat te maken heeft met online marketing en geld verdienen op het internet. Met een extreme voorliefde voor Affiliate Marketing. Door Affiliate Marketing heb ik mijn eigen online business en verdien ik nu geld via het internet. Voor mij is alles begonnen met de Affiliate Marketing Revolutie: 40 video trainingen die mij hebben geholpen mijn eigen affiliate website te starten. Benieuwd naar mijn methode?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *