Beginnen met Affiliate Marketing

Beginnen met Affiliate Marketing? Volg deze stappen.

Wil jij beginnen met Affiliate Marketing? Dan zit je hier goed. Waarschijnlijk heb je zelf al ontdekt dat je met affiliate marketing veel geld kan verdienen en is dit de voornaamste reden waarom jij ook wilt starten. Ik ga er vanuit dat je wellicht nog niet goed weet hoe je moet beginnen en wat er allemaal bij komt kijken om vandaag nog te starten.  

In dit blog artikel probeer ik jou zo volledig mogelijk uit te leggen hoe jij vandaag nog kunt beginnen met Affiliate Marketing. Inmiddels ben ik al zo een vijf jaar actief in de wereld van Affiliate Marketing en heb ik veel ervaring opgedaan. 

Daarom heb ik nu een zeer goede kijk op welke fouten je niet moet maken en weet ik hoe je een super snelle start kan maken wanneer je wilt beginnen met affiliate marketing. Door mijn jarenlange ervaring kan ik nu de juiste stappen delen. Ik zal zo volledig mogelijk proberen te zijn. 

Laten we beginnen met wat uitleg te geven over Affiliate Marketing in het algemeen. 

OF BEKIJK EERST DE VIDEO HIERONDER

Inhoudsopgave

Wat is affiliate marketing?

Affiliate marketing wordt meestal ingezet door bloggers, vloggers, of influencers. Het is een online verdienmodel waarmee je een passief inkomen kunt gaan genereren. Simpel gezegd promoot je als blogger op jouw website een bepaald product in ruil voor een vergoeding. 

Je stuurt jouw website bezoeker aan de hand van een affiliate link door naar een andere website. Op het moment dat de bezoeker via jouw link het product aanschaft krijg jij daar een commissie over. Het is een online verdienmodel wat dag en nacht doorloopt zonder dat jij daar op dat moment ook maar iets voor hoeft te doen. 

Binnen affiliate marketing kennen we een aantal veel terugkomende termen welke belangrijk zijn om te begrijpen.

1. Wat is een Affiliate Netwerk?

Als blogger kun je je aansluiten bij een affiliate netwerk. Een affiliate netwerk moet je eigenlijk zien als een grote database waar allerlei bedrijven en merken staan aangesloten. Deze bedrijven geven jouw (via dit affiliate netwerk) de mogelijkheid om hun producten en/of diensten te promoten. 

Wil jij dus beginnen met affiliate marketing dan zul je je moeten aansluiten bij een affiliate netwerk. Een affiliate netwerk kent dus twee partijen. Jij als blogger en een willekeurig bedrijf of merk. Een affiliate netwerk kun je ook beschouwen als de tussenpersoon. 

Een aantal voorbeelden van dergelijke affiliate netwerken zijn: 

– Paypro
– Daisycon
– Tradetracker 
– Awin 

In Nederland zijn dit de grootste netwerken met een zeer ruim aanbod. Mijn advies zou zijn om je aan te sluiten bij alle netwerken en de affiliate programma’s goed te bekijken. 

2. Wat is een affiliate link?

Een affiliate link is jouw unieke link waaraan herkent kan worden dat iemand via jouw link heeft gekocht. Deze links kun je verkrijgen via een affiliate netwerk. In de link zit vaak een special code die gelinkt is aan jouw account. 

Vervolgens kun je deze links gaan toepassen in je blog artikelen en kan er geregistreerd worden dat iemand op jouw link heeft geklikt. Veel mensen hebben geen enkele weet van het verdienmodel Affiliate Marketing en beseffen daarom ook niet dat ze via een affiliate link iets hebben aangeschaft. 

3. Wat is een affiliate programma?

We spreken of een affiliate programma wanneer we inzoomen op een specifiek bedrijf of merk. Binnen een affiliate netwerk heb je dus honderden verschillende programma’s waar je je voor kunt aanmelden. 

Ieder bedrijf heeft zo zijn eigen programma met daarbij horende voorwaarden. Zo kan het ene bedrijf jou bijvoorbeeld een percentage commissie aanbieden en een andere partij geeft jou een vast bedrag. Het is dus wel belangrijk om de programma’s te bekijken en uiteindelijk voor een programma te kiezen wat goede voorwaarden heeft. Uiteindelijk wil jij er natuurlijk wel wat aan verdienen.

Benieuwd hoe ik ben begonnen met Affiliate Marketing?

Waarom beginnen met affiliate marketing?

Er zijn tal van redenen te noemen waarom jij vandaag nog moet beginnen met Affiliate Marketing. In ga je in ieder geval, naar mijn mening, de belangrijkste redenen geven. Ik kan je beloven: er gaat veel voor je veranderen als je deze keuze maakt. Positieve dingen. 

1. Je gaat (veel) geld verdienen

Dit zal niet nieuw voor je zijn. Ik denk dat dit de belangrijkste reden is waarom jij op internet bent gaan zoeken naar ‘beginnen met Affiliate Marketing’. Waarschijnlijk had je al eens gelezen of gehoord dat je hier veel geld mee kunt verdienen. Dat klopt. 

Affiliate marketing is HET verdienmodel om veel geld te gaan verdienen. Met veel geld verdienen heb ik het over duizenden euro’s per maand. Let wel op: natuurlijk heb je dit niet binnen enkele weken gerealiseerd. Dit heeft tijd nodig. Daar later meer over. 

2. Zelf bepalen wanneer je werkt

Dit klinkt misschien te mooi om waar te zijn maar dat is niet zo. Met Affiliate Marketing ga jij zelf bepalen wanneer je werkt. Misschien nu nog moeilijk te begrijpen maar ik denk dat je later zult gaan realiseren wat ik hiermee bedoel. 

Als ik dit betrek op mijn eigen situatie: ik hoef niet om 9 uur achter mijn laptop te zitten en om 5 uur pas weer te stoppen. Ik werk gemiddeld gezien maar 3 uur per dag. Deze drie uur deel ik dus ook zelf in. Soms ik dat 3 uur in de ochtend en soms misschien 2 uurtjes in de middag en nog 1 uurtje in de avond. 

Wat ik er wel bij wil zeggen is dat ik dit dus wel iedere dag doe. Er gaat geen dag verloren. Dit is uiteindelijk de key achter mijn succes: consistentie. 

3. Zelf bepalen waar je werkt

Naast dat je zelf de timings kunt bepalen kun je ook zelf de locatie bepalen. Je hoeft niet perse thuis te zijn om aan je blog te werken. 

Het enige wat je nodig hebt om je werk te kunnen doen is een laptop met internetverbinding. Zo kun je dus altijd en overal werken op de leukste locaties. Op vakantie neem ik mijn laptop dus ook altijd mee zodat ik toch iedere dag iets kan doen. Zoals gezegd: consistentie is de key. 

Soms zoek ik een leuk koffietentje op in de buurt en soms zit ik gewoon lekker thuis. Je bent volledig vrij.

4. Je realiseert een vrij bestaan

Vanwege het feit dat je zelf bepaalt waar, wanneer en hoelang je werkt realiseer jij dus een vrij bestaan. Je wordt volledig eigen baas over je leven. Niemand verwacht meer dat jij van 9 tot 5 op kantoor bent. Je hebt alleen verantwoording af te leggen tegenover jezelf. 

Voor mij is dit het aller mooiste wat ik heb bereikt door middel van Affiliate Marketing. Ik kan gaan en staan waar ik wil terwijl ik de hele dag door toch geld verdien. 

5. Je gaat een passief inkomen opbouwen

Plat gezegd is een passief inkomen een inkomen waar je ‘niets’ voor hoeft te doen. Ook al zit hij een biertje op het terras te drinken, toch geld verdienen. Om zo een passief inkomen te realiseren heb je natuurlijk behoorlijk wat werk moeten verrichten. 

Maar dat is wel precies hetgeen je met affiliate marketing gaat doen mocht je hier mee beginnen. Al het werk wat jij in jouw blog website stopt heeft als uiteindelijk doel een passief inkomen genereren. Ook wanneer jij slaapt, toch geld verdienen. Het internet werkt voor jou in plaats van andersom. 

6. Een andere kijk op geld verdienen

De kijk die jij zult hebben op geld verdienen zal gaan veranderen. De meeste mensen hebben te maken met een vast bruto maand inkomen. Dat is ook prima. Daar had ik een aantal jaar geleden ook mee te maken toen ik begon met Affiliate Marketing. Mijn eerste blog website waar ik Affiliate Marketing ben gaan toepassen deed ik gewoon naast mijn fulltime baan. 

Inmiddels is mijn kijk op geld verdienen flink veranderd. Iedere maand is namelijk anders. Maar als ik kijk naar de afgelopen jaren dan zit daar iedere maand een stijgende lijn in. The sky is the limit. 

7. Voldaan gevoel - iedere dag weer

Dit vind ik ook een belangrijke reden waarom jij moet beginnen met Affiliate Marketing. Het geeft je namelijk een ontzettend voldaan gevoel. Alles wat jij aan tijd investeert in je eigen business resulteert in iets waar jij zelf verantwoordelijk voor bent. Het gevoel wat het je geeft als je het geld ziet binnenstromen is niet te beschrijven. Met een grote glimlach in- en uit bed stappen zegt misschien voldoende. 

8. Zelfontwikkeling

Tot slot heeft Affiliate Marketing enorm bijgedragen aan mijn zelfontwikkeling op veel verschillende vlakken. Het technische vlak bijvoorbeeld voor het maken van een eigen website maar ook op persoonlijk vlak waarin ik echt heb geleerd om door te zetten en je doel nooit uit het oog te verliezen. 

Affiliate Marketing heeft voor mij enorm veel dingen in positieve zin doen veranderen en ben ik niet meer de persoon die ik een aantal jaar geleden was. 

Hoeveel tijd kost affiliate marketing?

Wil jij beginnen met affiliate marketing dan is het belangrijk om je realiseren dat dit geen verdienmodel is voor het snelle geld. Je zult er wat tijd in moeten stoppen. Het komt niet aanwaaien. Maar goed, wanneer wel? Wil je iets bereiken dan zul je er iets voor moeten doen, toch? 

Ik weet dat je op het internet veel verhalen leest dat je met Affiliate Marketing slapend rijk kan worden en duizenden euro’s per maand kan verdienen. Hier is ook niets aan gelogen. Maar al deze mensen hebben daar wel hard voor gewerkt. Het komt niet vanzelf. 

Om je een beeld te geven hoeveel tijd Affiliate Marketing ongeveer kost: 

– Ga je net beginnen met Affiliate Marketing dan duurt het gemiddeld genomen zo 3 tot 5 maanden voordat jij je eerste commissie verdiend. Hier komt doorzettingsvermogen echt om de hoek kijken. Veel mensen geven na 4 weken al weer op omdat ze geen resultaat zien. 

– Gemiddeld genomen zul je minimaal 1 uur per dag aan je affiliate business moeten werken. Iedere dag weer. Probeer minimaal 1 artikel per week te publiceren. Doe dit voor een jaar lang en kijk dan eens waar je staat. 

Als jij je aan het bovenstaande weet te houden dan gaat Affiliate Marketing jou inderdaad rijk maken. Maar niet op de korte termijn. Het kost gewoon tijd. 

Hoeveel kun je verdienen met affiliate marketing?

Een terechte vraag, toch? Hoeveel kun je nou eigenlijk verdienen met Affiliate Marketing? In principe oneindig veel. Maar dit hangt enorm af van hoeveel tijd jij bereidt bent erin te stoppen. 

Het eerste jaar verdien je misschien een paar honderd euro. Het tweede jaar weet ik vrij zeker dat je al een paar duizend euro kan verdienen en zelfs naar een maandinkomen kan gaan van zo een 2000 tot 5000 euro. 

Als je maar door blijft gaan en iedere dag een beetje aan je business blijft werken. Het klinkt allemaal zo makkelijk maar volharding maakt uiteindelijk of het jou gaat lukken of niet. 

Wat heb je nodig om te beginnen?

Mocht je nog twijfelen om te beginnen met Affiliate Marketing dan hoop ik dat ik die twijfel heb kunnen wegnemen. Er staan enorm veel mooie dingen te gebeuren als jij de keuze maakt om te beginnen met Affiliate Marketing. 

Wat heb je nu precies allemaal nodig om een goede start te kunnen maken? Eigenlijk helemaal niet veel.

1. Een onderwerp

Ik wil je eerst vragen eens goed na te denken over een onderwerp of een thema. Waar word jij in het dagelijks leven blij van? Is er iets wat nu gelijk in je gedachte op komt? Grote kans dat dit het onderwerp is waar jij jouw eigen affiliate website in gaat beginnen. 

Zelf word ik erg blij van marketing. Vandaar ook de website Online Succes Gids. Verder word ik ook erg enthousiast van sporten en heb ik daarom een blog website over fitness en voeding.

Ga voor jezelf na waar jij blij van wordt? Dit wordt het onderwerp waar jij jouw eigen blog website over gaat beginnen. 

2. Een eigen website

Zoals hierboven aangegeven heb je dus een website nodig om Affiliate Marketing toe te kunnen passen. Een blog website. Je gaat tal van artikelen schrijven over verschillende thema’s die allemaal te maken hebben met jouw onderwerp / product.

Dit zijn de twee basis elementen welke je nodig hebt om te kunnen beginnen. Hieronder zal ik proberen uit te leggen welke stappen jij nu moet nemen zodat jij geld kunt gaan verdienen met Affiliate Marketing. 

Beginnen met affiliate marketing: 8 stappen

Mocht je alle stappen zelf willen zetten dan probeer ik hieronder alle stappen te beschrijven die jij moet nemen. Heb je liever iemand die alles voordoet en dat jij alles alleen maar na hoeft te doen? Dan raad ik aan te beginnen met de Affiliate Marketing Revolutie.

Stap 1: Bedenk een onderwerp en/of product

Zoals hierboven aangegeven is het belangrijk om eerst goed na te denken over een onderwerp. Heb je een goed onderwerp gevonden, doe dan eens kort wat onderzoek op het internet. Welke websites kom je allemaal tegen op Google? Hoe zien die websites eruit? Waar schrijven we ze over? Is er veel of weinig concurrentie. 

Let op: schrik niet van de hoeveelheid concurrentie. Op het moment dat je zeer veel goede websites tegen komt over een bepaald onderwerp betekent dit alleen maar dat er veel geld van te verdienen. Laat je niet afschrikken. Kom je weinig concurrentie tegen dan is het inderdaad makkelijker scoren maar is er misschien ook niet zoveel interesse in jouw onderwerp. 

Stap 2: Bedenk een naam

Denk na over een pakkende naam. Deze naam wordt direct de URL van jouw website. Het is belangrijk dat het gelijk duidelijk is waar jouw website over gaat. Wil jij een blog website beginnen over fietsen en je geeft jouw website de naam: fietseninnederland.nl dan weet de bezoeker direct wat hij of zij mag verwachten. 

Stap 3: Koop een domeinnaam

Met deze naam ga je nu een domeinnaam kopen. Je gaat kijken of jouw naam nog vrij is. Zo ja, dan kun je hem kopen. Is de naam niet meer vrij, dan moet je nadenken over iets anders. 

Een domeinnaam kun je bij bijvoorbeeld kopen bij Strato of Neostrada.

Stap 4: Webhosting

Jouw website moet natuurlijk wel vindbaar zijn. Daarom moet je naast een domeinnaam ook een webhosting pakket afsluiten. Voor 1 website betaal je hier een paar tientjes per jaar voor. 

Zelf heb ik mijn webhosting afgesloten bij Neostrada. 

Stap 5: Installeer WordPress

Domeinnaam is gekocht en de webhosting is afgesloten. Nu is het taak dat je WordPress gaat installeren op jouw website. WordPress is de meest gebruikte tool voor het maken van websites. 

Weet je niet zo goed hoe je tot deze stap komt? Dan raad ik wederom aan om de Affiliate Marketing revolutie te volgen. Je kunt dan op het scherm meekijken en elke muisklik volgen. 

Stap 6: Aansluiten affiliate netwerk

Heb je een website in de lucht? Dan ga je je aanmelden bij een van de eerder genoemde affiliate netwerken. In deze netwerken ga je opzoek naar producten die jij op jouw blog website kunt gaan promoten. 

Stap 7: Producten kiezen

Je gaat dus producten kiezen tussen de verschillende affiliate netwerken en je vervolgens aansluiten bij affiliate programma’s. Bij deze programma’s pak je jouw unieke affiliate link welke je gaat toepassen in je blog berichten. 

Stap 8: Blog berichten schrijven

Nu gaan we echt beginnen. Je website is live en je hebt je aangesloten bij verschillende netwerken. Je gaat nu je eerst blog bericht schrijven. In dit blog bericht ga je de verschillende affiliate links toepassen. Graag refereer ik naar een ander blog artikel: Kun je met bloggen geld verdienen? waar ik je meer uitleg geef over bloggen in het algemeen. 

Het is namelijk belangrijk om zoekwoordonderzoek te doen. Je moet namelijk wel weten hoe een bezoeker zoekt. Op basis van die zoektermen ga je een blog bericht schrijven. 

50 instructie video's (Full Training) om te beginnen

Zelf ben ik begonnen met affiliate marketing door het volgen van de Affiliate Marketing revolutie. De affiliate marketing revolutie is een online training van 47 EURO waarin aan de hand van video’s precies wordt uitgelegd hoe jij kunt beginnen met Affiliate Marketing. Iedere stap wordt letterlijk voorgedaan in de video’s. Heb jij dus nog nooit een website gemaakt? Geen enkel probleem. In de video’s zie je precies hoe je dat moet doen. 

 

Affiliate Marketing Revolutie Review 2021

Heb je moeite met aanmelden bij een Affiliate netwerk? In de video’s zie je precies hoe je dat moet doen. Zelf had ik geen zin om alles zelf uit te zoeken en wilde ik super snel van start met online geld verdienen. Daarom had ik toen gekozen om 47 EURO te investeren (ook weer die zelfontwikkeling waar ik het al eerder over had) zodat ik binnen ongeveer een week tijd mijn eigen affiliate blog live had. Nu vier jaar later pak ik de video’s er af en toe nog bij als ik bepaalde dingen even niet meer zo goed weet. Je hebt dus levenslang toegang tot die online portaal. Lees bijvoorbeeld mijn Review over de Affiliate Marketing Revolutie mocht je benieuwd zijn wat deze online cursus precies inhoudt. 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *