Beginnen met Affiliate Marketing

Beginnen met Affiliate Marketing [STARTERSGUIDE]

Ben jij geïnteresseerd in de Online Wereld en de verschillende manieren om via het internet een eigen business op te bouwen? En wil jij Beginnen met Affiliate Marketing? Dan zit je hier goed.

Als je weleens websites bezoekt als Frankwatching of Marketingfacts dan heb je het vast en zeker wel eens voorbij zien komen: Affiliate Marketing. Met dit blog bericht willen we jou een ‘starters guide’ meegeven over Affiliate Marketing. Wat is het precies en waar moet je beginnen? Hopelijk heb je aan het einde van dit artikel meer inzicht en kun jij direct aan de slag met het opstarten van jouw eigen online business.

Alvorens we jou meenemen in de verschillende stappen die je kunt doorlopen leggen we Affiliate Marketing nog eens heel kort uit.

Wat is Affiliate Marketing?

Het is een marketing model waarbij er altijd twee partijen actief zijn. Aan de ene kant de adverteerder en aan de andere kant de publisher. (Mocht jij aan de slag gaan met Affiliate Marketing dan ben jij de publisher in dit verhaal)

Het is een pay-per-sale model waarbij jij alleen wordt betaald op het moment dat jij een sale hebt gegenereerd voor de adverteerder. Je ontvangt dus een commissie omdat jij hebt bijgedragen aan een sale. Affiliate Marketing komt voor in veel verschillende branches. Verzekeringen, telefonie, travel, financieel enzovoort. Neem als voorbeeld kleding.nl – honderden verschillende retailers staan bij hen aangesloten. Voor elke sale die kleding.nl dus genegeerd ontvangen zij een commissie.

Misschien heb jij interesse om ook een eigen affiliate business op te bouwen. Maar waar moet je nu beginnen?

Affiliate Netwerk kiezen

Eigenlijk begint het allemaal bij het kiezen van een Affiliate Netwerk waar jij je bij aan wilt sluiten. Een affiliate netwerk is de schakel tussen jou en het bedrijf van wie het product is. Het affiliate netwerk zorgt er onderandere voor dat jij krijgt uitbetaald enzovoort.

Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om je bij meerdere aan te sluiten maar het is het makkelijkst om te starten met een. Dit kun je later altijd nog uitbouwen. Het Affiliate Netwerk wordt natuurlijk voornamelijk gebaseerd op de producten/merken die zij aanbieden welke jij kunt promoten. Hieronder vind je belangrijkste Affiliate Netwerken in Nederland.

Domeinnaam bedenken en website maken

Nadat je een Affiliate Netwerk hebt gekozen is het van belang dat je ook weet op welke niche of product je wilt gaan focussen binnen dat netwerk. Bijvoorbeeld relatie, gezondheid, reizen, of juist electronica producten. Aan de hand van die keuze ga je een naam voor je website bedenken, oftewel een domeinnaam.

Het is van belang om de naam van je website af te stemmen op het product wat je wilt gaan promoten. Probeer een korte en simpele naam te bedenken. Kijk bijvoorbeeld via Neostrada of Strato of jouw domeinnaam nog vrij is.

Stap 1- Website

Het is natuurlijk wel zo handig om een website te hebben om producten te promoten. Hier gaan we dus mee beginnen. Wij adviseren om een WordPress Website te maken. Althans, om een website te maken met WordPress Software. Waarom? Simpel, WordPress is zeer eenvoudig te begrijpen en ontwikkeld zich continue. Top!

Je kunt bijvoorbeeld aan de hand van Youtube Tutorials zelf leren hoe je zo een website in de lucht krijgt. Dit kost wel wat tijd.

TIP: Je kunt ook eenmalig de Affiliate Marketing Revolutie aanschaffen. Dit zijn tientallen Online Video Trainingen die je levenslang kunt gebruiken. Aan de hand van video’s wordt er jou letterlijk voorgedaan wat je moet doen. Mocht je dat willen.. begin dan hier met het lezen van het succesverhaal van de ontwikkelaar van de AMR.

Dat ziet er zo uit:

Beginnen met Affiliate Marketing

Stap 2 – Thema kiezen

WordPress biedt heel veel gratis Thema’s die je kunt gebruiken. Een thema is simpelweg de look en feel van je website. Dus hoe komt je website eruit te zien. Mocht je een wat gaver thema willen met veel meer mogelijkheden en bijvoorbeeld (de bijna niet te missen) Visual Composer Plugin geïntegreerd willen hebben – kijk dan eens rond op Themeforest.

Er zitten ook thema’s tussen die voor Affiliate Marketing Websites veel worden gebruikt. Neem bijvoorbeeld een vergelijker.

Let op: kijk goed of het thema ook ‘responsive’ is. Dat wilt zeggen dat de looks van jouw website zich aanpassen afhankelijk of de website wordt bezocht vanaf een mobiel, tablet of desktop.

Stap 3 – Plugins

Ieder thema komt met een advies voor plugins die je kunt downloaden. Het is aan te raden deze plugins te activeren. Een plugin kan bijvoorbeeld zijn dat je mooie afbeelding sliders kunt maken op je website. Een van de makkelijkste plugins zoals we hierboven ook al beschreven is Visual Composer. Met Visual Composer kun je gewoon slepen. Een tekstbox hier en een afbeelding daar. Je hoeft dus geen technische kennis te hebben.

Google Analytics en search console

Nadat je jouw website in de lucht hebt is het belangrijk dat je Google Analytics activeert. Met Google Analytics kun jij precies zien hoeveel bezoekers per dag jouw website heeft, waar deze bezoekers vandaan komen en welke pagina’s ze hebben bezocht. Aan de hand van deze informatie kun je continue je website updaten en finetunen. Zeer waardevol!

Daarna kun je jouw website aanmelden bij Google Search Console (webmastertools). Hiermee help je onder andere Google jou website sneller te indexeren. Waardoor je sneller en beter gevonden wordt in de zoekresultaten.

Tip: Zowel het instellen van Google Analytics en Webmastertools wordt ook precies voorgedaan in de videotrainingen van de Affiliate Marketing Revolutie. Zie afbeelding hieronder.

Affiliate Marketing Revolutie

Jouw Niche

Denk hier goed over na. Probeer iets te kiezen waar je affiniteit mee hebt of bijvoorbeeld al veel over weet. Het is belangrijk dat je jouw lezer waardevolle informatie kan bieden. Op het moment dat je zelf interesse hebt in de niche die je hebt gekozen zul je merken dat het allemaal vanzelf gaat. Het kost dan namelijk ook geen moeite om over dit onderwerp te schrijven.

Tip; Wees enthousiast over je niche!

Content knallen!

We kunnen het niet vaak genoeg herhalen. En als je andere blogs leest zie je het ook overal terugkomen. Dat geeft hopelijk wel aan hoe belangrijk content is en hoe belangrijk het dus is dat je affiniteit hebt met je niche. De eerste weken/maanden is het taak zoveel mogelijk content te knallen om langzaam aan gevonden te gaan worden in Google. Zonder content ga je namelijk geen bezoekers krijgen omdat Google je website simpelweg niet indexeert.

Doe zoekwoord onderzoek via de Google Adwords tool – zoekwoordplanner . Analyseer hoe jouw doelgroep zoekt, welke woorden of termen gebruiken ze, hoe doen jouw concurrenten het enzovoort.

Als alles een beetje loopt ga je je aanmelden bij de verschillende netwerken die al eerder in dit artikel staan beschreven. Je kunt dan Affiliate Links gaan toepassen in je blog artikelen.

Hoe moet je nu beginnen? 8 tips

#1 Onthoud dat content prioriteit nummer 1 is – zelfs boven het design van je website. Ga hier dus eerst keihard mee aan de slag.

#2 Benut je tijd op de juiste manier. Kies voor WordPress software. Dit is gratis en eenvoudig te begrijpen. Maak de juiste investeringen.

#3 Kies een niche waar je een ‘klik’ mee hebt. Anders gaat het echt heel moeilijk worden.

#4 Gebruik Google Analytics voor het optimaliseren van je website en content

#5 Geduld is een schone zaak. Verwacht niet binnen enkele weken tientallen bezoekers te hebben of conversie te genereren (je hebt ook geen kosten, dus prima toch?) Daarom is Affiliate Marketing alleen bedoelt voor de echte doorzetters!

#6 Een goede domeinnaam doet veel (hele kleine investering)

#7 Blijf werken aan je vindbaarheid via Google (SEO, Linkbuilding)

#8 Tot slot: wees uniek en creatief: ADDED VALUE!

Afsluitende tip voor wie wilt Beginnen met Affiliate Marketing. Ga aan de slag met de Affiliate Marketing Revolutie. Doormiddel van videotrainingen wordt er precies voorgedaan hoe je het bovenstaande kan doorvoeren in de praktijk. Wil je starten? Lees hier het verhaal van een Succesvolle Affiliate Marketeer en ga aan de slag! 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *