Affiliate Webshop starten? Voorbeelden en tips.

Affiliate Webshop starten? Voorbeelden en tips.

 

Een eigen affiliate webshop, een eigen online onderneming. Grote kans dat je iemand in je omgeving kent die een eigen (online) business is gestart. Niet heel verrassend. Het is vandaag de dag makkelijker dan ooit om iets van de grond te krijgen. Informatie over ieder willekeurig onderwerp ligt voor het oprapen. De informatie voorziening was nog nooit zo hoog. Wij vergelijken het ook wel eens met het plannen van een rondreis. Twintig jaar geleden was dit bijna onmogelijk door het gebrek aan relevante informatie. Maar vooral de snelheid waarop men aan informatie kwam. Alles moest tot op de laatste overnachting worden vastgelegd zodat men onderweg niet voor verassingen kwam te staan. Tegenwoordig durft iedereen zich er wel aan te wagen. Waarom? De digitale wereld is onze beste vriend. We zijn niet meer zo bang. 

Ben jij jezelf aan het oriënteren op het starten van een eigen affiliate webshop of eigen online onderneming? In dit blog artikel behandelen we verschillende voorbeelden, tips en proberen we jouw vliegensvlug op weg te helpen om jouw oriëntatie om te zetten in een daadwerkelijke affiliate webshop. 

Waarom jij vandaag nog een Affiliate Webshop moet starten

Als je op Google zoekt naar ‘Affiliate Marketing Definitie’ zul je het volgende tegenkomen:

Affiliate marketing is een vorm van internetmarketing waarbij adverteerders hun partners (affiliates) belonen voor de gegenereerde verkopen of leads (zoals lidmaatschappen – abonnementen) die de affiliate heeft aangeleverd.

In andere woorden: jij wordt beloond met een commissie voor iedere sale die jij aanbrengt. En dat is precies het aller mooiste van Affiliate Marketing. Als jouw affiliate webshop eenmaal staat, dan staat hij. Op dat moment spreek je over een passief inkomen. Een inkomen waar jij helemaal niets voor hoeft te doen. Is dit voldoende antwoord op de vraag waarom jij vandaag nog moet starten met affiliate marketing?

Toch nog even de voordelen:

  • Je loopt geen risico
  • Je hebt minimaal investeringsgeld nodig om te beginnen
  • Je bent nooit eigenaar van een product
  • Je hoeft nooit geen voorraad op te slaan
  • Je hebt alleen een laptop en internetverbinding nodig
  • Je bouwt een passief inkomen op
  • Je kunt gaan opschalen
  • Je bepaalt zelf waar en wanneer je werkt
  • Je bent eigen baas

Vraag jezelf dit eens af

Waar wordt jij nou echt blij van? Probeer eens te denken aan een bepaald product. Welke interesses heb jij in het dagelijks leven? Fotografie, fitness, gaming?

Affiliate Marketing start allemaal met jouw enthousiasme. Over welke onderwerpen praat jij graag? Dit is de start van jouw online onderneming. De volgende stap is om het huidige aanbod te bekijken. Hoe wordt dit product aangeboden wat doet de concurrentie? Is het aanbod hoog of kun jij nog een stukje van de taart meepikken?

Natuurlijk kan het zijn dat je na deze korte research toch besluit te gaan focussen op een ander product. Maar daar doe je research voor. Eigenlijk zoek je de ideale balans tussen een product of dienst waar jij enthousiast van wordt en waar nog relatief ‘weinig’ over is te vinden op het internet. Met de nadruk op relatief.

Een goed voorbeeld van een Affiliate Webshop is kleding.nl – Op het eerste gezicht lijkt dit een ‘normale’ webshop. Niets is minder waar. De header bovenaan de website verraad het al: Jouw kleding zoekmachine. Op het moment dat jij een product hebt gevonden wat jij wilt kopen dan moet jij klikken op ‘Bekijk bij Webshop X’. In het onderstaande voorbeeld bij Rico Moda. Op het moment dat jij daar op klikt verschijnt het onderstaande scherm. Maak jij als consument de aankoop rond dan heeft kleding.nl een commissie verdiend.

En nu?

Deze vraag wordt enorm veel gesteld. Je hebt nagedacht over een idee en hebt er een gevonden. Je hebt besloten dat je geld wilt gaan verdienen via het internet door middel van affiliate marketing. En nu?

De vervolgstappen:

1. Sluit je aan bij een affiliate netwerk
2. Bedenk een naam voor je website (domeinnaam)
3. Webhosting regelen
4. Affiliate webshop maken met WordPress
5. Content schrijven

Nu is jou nog makkelijker gemaakt:

Deze vervolgstappen zijn namelijk samengevat in een video training over Affiliate Marketing, te weten: de Affiliate Marketing Revolutie. Aan de hand van 40 video’s wordt er stap voor stap uitgelegd hoe jij dit moet doen. Maar dan bedoelen we letterlijk. Hoe vraag je een domeinnaam aan? Hoe moet je de hosting regelen? Iedere muisklik wordt jou voorgedaan.

Ga hier naar de video trainingen van de Affiliate Marketing Revolutie. 

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *