Affiliate site maken: Waar moet je beginnen?

Vandaag de dag biedt het internet enorm veel verschillende manieren om online succes te hebben en dus geld te verdienen. Tegenwoordig is Affiliate Marketing een zeer populaire manier om geld te verdienen via het internet. Met een eigen website kun je starten met Affiliate Marketing. Maar hoe moet je een eigen affiliate site maken? In dit artikel leggen we de eerste stappen uit voor het maken van een eigen WordPress website.

1. Bepaal wat je wilt verkopen

Voordat je aan de slag gaat is het van belang dat je wat research doet op het internet naar wat je wilt gaan verkopen. Of beter gezegd wat je wilt gaan promoten. Er zijn namelijk veel verschillende affiliate producten. Afhankelijk van jouw keuze ga je je website inrichten.

Een vergelijkingswebsite moet er namelijk heel anders uit zien als een website voor reviews. De concurrentie op dit soort websites is enorm hoog en vraagt dus een lange adem om het daar van te winnen. Probeer echt een niche te zoeken zodat je erg specifiek aan de slag kunt gaan.

2. Kies je partner

Als je voor jezelf globaal hebt besloten wat voor richting je op wilt kun je je aansluiten bij een Affiliate partner. Vaak zie je dan op zo een website staan: Affiliate Programma. Neem als voorbeeld Coolblue. Eigenlijk voor ieder product wat ze verkopen kan jij aan de slag als Affiliate markeer. Bekijk welke commissies ze hebben gekoppeld aan de producten. Sommige categorieën kunnen wel oplopen tot 10% commissie per sale.

3. Aan de slag met WordPress

Nadat je een partner hebt gekozen en hebt besloten op welke niche jij je wilt gaan richten is het tijd voor het echte werk. Heb je wel eens met WordPress gewerkt? Dan weet je dat dit een van de makkelijkste software tools is om een eigen website mee te maken. Zeker wanneer je een thema hebt gekozen met Visual Composer. Dan is het een kwestie van drag-and-drop. Er zijn enorm veel gratis WordPress thema’s die je kunt gebruiken. Het maken van een website kost je dus helemaal niets.

Voordat je een website in de lucht hebt moet je natuurlijk wel eerst onderzoeken of de naam die jij voor je bedrijf/website in gedachten hebt nog vrij is. Zo ja, dan kun je een .nl of .com domein vastleggen. Dit kost je hooguit een paar euro per jaar.

4. Content, content

Als je wordpress hebt geïnstalleerd op je domein is het tijd om een thema te kiezen voor je website. Dus hoe wil je dat jouw website eruit komt te zien.

Daarna is het tijd om bezoekers op je website te krijgen. Maar hoe komen die naar jou website? Google kent ongeveer 275 factoren die van belang zijn om gratis bezoekers naar je website te krijgen. Maar een van de aller belangrijkste is toch wel content. Google moet begrijpen waar jou website overgaat om te kunnen bepalen voor wie jouw website relevant is. Dit kan alleen door interessante content toe te voegen. Let op: schrijf echt voor de bezoeker en niet voor Google! Probeer toegevoegde waarde te leveren voor de lezer. Waar zijn ze naar opzoek en vinden ze ook datgene als ze op jouw pagina terecht zijn gekomen?

Heb jij bijvoorbeeld ‘Klokken’ als Niche gekozen. Schrijf dan bijvoorbeeld leuke artikelen over het ontstaan van of bijvoorbeeld de verschillende stijlen op basis van cultuur.

5. Beheren

Nu is het een kwestie van je website blijven beheren. Hier gaan de meeste marketeers de mist in. Waarom? Omdat men na 2 weken nog geen resultaat ziet. En dat is inderdaad niet motiverend, maar zo werkt het nu eenmaal. Even in perspectief: Google indexeert alleen al in Nederland ongeveer 2 miljoen websites waarvan er 80.000 een webshop zijn. Vind je het heel vreemd dat je na 2 weken nog nauwelijks bezoekers binnen krijgt? Het duurt namelijk al zo een 2-3 maanden voordat Google überhaupt ziet dat jouw website bestaat. Onze belangrijkste tip is dus om nooit op te geven! Dan ga je het verschil maken.

Wil jij uitgebreidere informatie over een Affiliate site maken? Dan kun je hier verder lezen.

Affiliate site maken