Affiliate producten promoten

Affiliate producten promoten en geld verdienen: #3 Tips !

Als publisher is het belangrijk goed op de hoogte te zijn van nieuwe productintroducties. Hier liggen namelijk kansen. Regelmatig vinden er introducties plaats van nieuwe producten. Je hoeft namelijk niet altijd de prijsstunter uit te hangen. Je kunt juist heel goed inspelen op de nieuwe introducties. Hieronder een aantal tips voor het promoten van Affiliate Producten. Deze tips zijn gebaseerd op Affiliate Producten van grote Affiliate Netwerken als Awin en Daisycon. Lees hier meer over deze netwerken.

#1 Zoek media belangstellende producten

Belangrijke productintroducties krijgen veel media aandacht. Neem als voorbeeld Playstation. Alleen de geruchten krijgen al genoeg aandacht. Zo was er van de week in het nieuws dat de nieuwe introductie van de Playstation 5 waarschijnlijk pas in 2020 gaat plaatsvinden. Hoe groter de aandacht door de media hoe hoger de vraag naar het product. Op het moment dat jij als publisher dit product op je website hebt staan zal dit door de bezoeker direct worden herkent. De drempel om het product te kopen is praktisch niet meer aanwezig, er is in het hoofd van de consument namelijk als een heel proces aan vooraf gegaan. De stap tot conversie is niet meer zo groot.

Affiliate producten promoten

#2 Wees voorbereid

Houd het nieuws goed in de gaten. Wees fan van grote merken om continue op de hoogte te blijven van het laatste nieuws. Probeer eventueel op de perslijst te komen zodat je als eerste persberichten ontvangt. Zorg dat je bij de adverteerders tijdig promotiemateriaal ontvangt zoals advertentie banners. Zorg dat je over gedetailleerde informatie beschikt zodat je je content kan klaarzetten.

#3 Wie is je doelgroep

Het is belangrijk de specifieke content aan te passen op de bezoeker van jouw website. Wie is jouw doelgroep? Probeer content niet 1 op 1 te kopieren maar maak het relevant. Een goede tip hierbij is om te zorgen dat je jouw content klaar zet. Begin een aantal dagen voor de introductie met schrijven, zo kun je het direct plaatsen op het moment dat dat mag en loop je dus geen bezoekers mis. Vaak zit er een embargo op live gang van dergelijke introducties. Wacht altijd tot het merk (bijvoorbeeld Sony) zelf al heeft gecommuniceerd. Zo voorkom je dat jij straks content live hebt staan wat nog niet de bedoeling was.

Wil jij ook aan de slag met Affiliate producten promoten en geld verdienen via het internet? Maar weet je niet waar je moet beginnen? Begin dan hier >>

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *