Affiliate marketing voor beginners

Affiliate marketing voor beginners. Hoe jij vandaag nog kunt starten.

Affiliate marketing voor beginners. Waar moet je starten? Hoe kun je starten? En vooral: hoe kun je vliegensvlug geld gaan verdienen op het internet? Op weg naar een vrij bestaan. 

Allemaal vragen voor een beginnend affiliate marketeer. Vragen die ik een aantal jaar geleden ook had toen ik wilde beginnen met affiliate marketing. Een paar jaar later ben ik zelf de persoon die deze vragen nu graag voor jou beantwoord omdat ik inmiddels veel succes heb in affiliate marketing. 

In dit blog artikel probeer ik voor jou, de beginnende affiliate marketeer, alles uit te leggen zodat jij ook kunt starten met geld verdienen op het internet. 

Liever direct aan de slag met Affiliate Marketing?

Table of Contents

Affiliate marketing voor beginners: in het kort

Affiliate marketing bestaat al weer enige tijd. Ik weet nog goed toen ik voor het eerst over affiliate marketing las. Direct wist ik het zeker. Dit is mijn verdienmodel. De voordelen die affiliate marketing kent zijn eindeloos. Daar later meer over. 

Maar wat is Affiliate Marketing nu precies? En hoe kun je als beginner starten met affiliate marketing? 

Affiliate marketing is het ‘promoten’ van een product in ruil voor een commissie/vergoeding. Bekenden producten of merken ga je via jouw website promoten. Je stuurt de bezoeker dus via jouw website door naar een website waar men het product kan aanschaffen. De cookies registreren dat de bezoeker via jouw website is doorgestuurd en op die manier vang jij geld. 

Heb je nog geen website? Die kun je heel eenvoudig maken via Wix. 

Eenvoudig verdienmodel, toch? 

Laat ik een voorbeeld geven. In jouw vrije tijd vind jij het bijvoorbeeld enorm leuk om gitaar te spelen. Je wordt enthousiast van muziek maken en kunt redelijk wat vertellen over dit onderwerp. Dan kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om een website te starten over gitaar spelen. Op jouw website kun je bijvoorbeeld mensen doorsturen naar bol.com waar de bezoeker een gitaar kan kopen. Of je kunt aan de slag met het promoten van een ‘Cursus Gitaar spelen’. Zo een dergelijke cursus kun je bijvoorbeeld vinden op Paypro. 

Je zult je dus moeten aansluiten bij affiliate netwerken zodat jij speciale affiliate links op je website kunt plaatsen. Veel meer of minder dan dit is het niet. 

De uitdaging zit hem voornamelijk in het verkrijgen van bezoekers op jouw website.

Waarom beginnen met Affiliate Marketing?

Er zijn ontzettend veel redenen waarom jij vandaag nog moet beginnen met affiliate marketing. Het is een fantastisch mooi verdienmodel. Het kent veel voordelen ten opzichte van andere manieren van geld verdienen. 

Heb je bijvoorbeeld wel eens gedacht om een eigen webshop te starten waar je zelf producten wilt gaan verkopen? Denk daar dan nog eens goed over na. Verdiep je zelf in de mogelijkheden van affiliate marketing en maak daarna een besluit. Ik weet bijna zeker dat je zult veranderen van gedachten. Hieronder mijn belangrijkste redenen waarom jij moet beginnen met affiliate marketing: 

1.Een van de makkelijkste manieren van geld verdienen op het internet 

2. Je hebt geen investeringsgeld nodig 

3. Je wordt nooit eigenaar van een product en hoeft zelf nooit producten op te sturen

4. Het internet gaat voor jou werken in plaats van andersom 

5. Je hebt nooit contact met de eindconsument

6. Je kunt heel eenvoudig opschalen 

7. Ook wanneer je niet aan het werk bent kun je toch geld verdienen

8. Je hebt alleen een website nodig 

9. Je kunt zoveel website starten als dat je wilt 

10. Je leert een passief inkomen opbouwen

Is Affiliate Marketing makkelijk?

Affiliate marketing op zich zelf is heel eenvoudig. Iedereen kan het leren. Ook als je totaal geen technische kennis hebt. De moeilijkheid zit hem in volharding. 

Beginnen met affiliate marketing kan dus iedereen leren. Het snelst doe je dat door de cursus ‘Affiliate Marketing Revolutie’ te volgen. Voor slechts 47 EURO krijg je dan toegang tot maar liefst 50 verschillende video’s waarin stap voor stap wordt uitgelegd wat je precies moet doen. Dit is precies hoe ik ook ben begonnen. Ik wilde namelijk snel aan de slag en niet alles zelf uitzoeken. 

In de affiliate marketing revolutie wordt zelfs letterlijk laten zien hoe je een website maakt. Nog beter, je gaat in deze training zelf een website maken. Aan het eind van de cursus heb jij dus je eigen affiliate website live. 

Zoals aangegeven zit de moeilijkheid in het volhouden. Dit is exact de reden waarom veel mensen afhaken. Het gaat niet snel genoeg. Terwijl als je nog even door zou gaan je wellicht resultaat zou gaan zien. Omdat je geld gaat verdienen via je website zul je bezoekers naar je website moeten trekken. 

Zeker wanneer je een nieuwe website start kan het soms enkele maanden duren voordat bezoekers jouw website weten te vinden. Je zult zien dat je misschien pas na 3 maanden je eerste euro’s verdiend. Dit is de moeilijkheid. Je bent misschien al drie maanden bezig aan jouw weigen affiliate website terwijl je nog geen euro hebt verdiend. Zie dan nog maar eens gemotiveerd te blijven. 

Mijn eerste commissie kwam pas na 4 maanden. Dus nee, affiliate marketing voor beginners is niet moeilijk maar het vraagt wel doorzettingsvermogen. Ben jij geen opgever en geloof jij in jouw doel? Dan is affiliate marketing jou beste vriend. 

Hoe kan ik het snelst beginnen met Affiliate Marketing? De eerste stappen

Ben je overtuigd en wil je echt serieus aan de slag dan adviseer ik om de cursus ‘de Affiliate Marketing Revolutie’ te volgen. 

In een ander blog artikel schrijf ik uitgebreid over wat je kunt verwachten van deze cursus. 

In deze cursus ga je alles stap voor stap leren aan de hand van video’s. In deze video’s wordt alles letterlijk voorgedaan. De stappen voor affiliate marketing voor beginners zien er zo uit:

1. Je gaat een onderwerp bedenken waar jij enthousiast van wordt (bijvoorbeeld sporten, voeding, reizen)

2. In dit onderwerp ga je een niche kiezen (bijvoorbeeld binnen voeding ga je het hebben over afvallen of een koolhydraatarm dieet. Binnen sporten kan je het gaan hebben over droog trainen) 

3. Je gaat een naam bedenken voor jouw business / website 

4. Je gaat een domeinnaam registreren 

5. Je gaat je aanmelden bij affiliate netwerken zodat je producten kunt gaan promoten 

6. Nu ga je je website live zetten (uiteraard is die op dit punt nog helemaal leeg) 

7. Vanaf hier ga je je website vullen met blog berichten.Via deze blog berichten moeten bezoekers jouw website weten te vinden. 

8. Content, content, content en wachten. Wachten op die eerste commissie.

De belangrijkste affiliate termen voor beginners

In je zoektocht naar meer informatie over affiliate marketing zul je ongetwijfeld veel termen tegenkomen die misschien nog onbekend voor je zijn. Hieronder de belangrijkste termen die dienen als basiskennis als je aan de slag wilt met affiliate marketing. 

Affiliate – Als jij producten van een ander gaat promoten, dan ben jij de affiliate. 

Affiliate overeenkomst – dit is een schriftelijke overeenkomst van een bepaald affiliate netwerk waarin alles staat beschreven wat wel en niet mag. 

Affiliate netwerk – dit is vaak een grote partij waarbij bedrijven staan aangesloten. Voorbeelden van affiliate netwerken zijn Daisyon, Tradetracker en Paypro. Op deze netwerken kan je je als affiliate aansluiten en zien welke bedrijven er allemaal tussen staan. Hier haal je ook je affiliate links vandaan. 

Affiliate link – dit is de traceerbare link waaraan gezien kan worden dat er via jouw specifieke link een product is gekocht. Zie dit als jouw unieke code die alleen van jou is. 

Commissie – een commissie is niets meer of minder dan het geld wat jij gaat verdienen. Het wordt ook wel een commissie genoemd. 

Hoeveel kun je als beginnend affiliate marketeer verdienen?

Wel zo belangrijk om te weten. Als beginnend affiliate marketeer zul je uiteraard onderaan beginnen. Net als ieder ander verdienmodel. Je kunt niet verwachten dat je in enkele weken tijd honderden of duizenden euro’s per maand gaat verdienen. Probeer dit doel voor jezelf ook niet te stellen want dan kom je bedrogen uit. 

Het is dus ook lastig antwoord te geven op deze vraag. Het hangt heel er af van hoeveel tijd jij bereid bent hier aan te besteden. Maar stel dat we er vanuit gaan dat jij iedere dag 1 uurtje (Ja, je leest het goed, 1 uurtje) wat aan jouw affiliate website besteed dan weet ik zeker dat jij na een maand of 3-4 jouw eerste commissie hebt te pakken. Het is aan te raden om te starten met 1 website en te wachten tot die een beetje loopt. Ervaring heeft uitgewezen dat je anders de focus verliest. 

Veel mensen willen te snel en te veel en denken gelijk drie websites te starten. Dit houd je op de lange termijn niet vol en je zult zien dat je afhaakt. Je kunt je aandacht in het begin nog moeilijk verdelen. Focus je daarom eerst op 1 project en ga pas later aan de slag met project 2. Voor jou eerste project zou je moeten denken aan onderstaande verdienste. Je ziet dat het in het begin wat traag gaat maar dat de commissie zich steeds vaker en sneller zullen opvolgen. Dat is de kracht van affiliate marketing. Het is blijven bouwen. Zeker in het begin. Maar op een gegeven moment zul je zien dat het steeds sneller gaat. 

Maand 1: 0 euro
Maand 2: 0 euro
Maand 3: 30 euro
Maand 4: 30 euro 
Maand 5: 70 euro 
Maand 6: 130 euro 
Na 1 jaar: 500 euro per maand
Na 2 jaar: 5000 euro per maand

OF BEKIJK DE VIDEO HIERONDER

De laatste tips voor alle beginners

Inmiddels ben ik al zo een vier jaar bezig met affiliate marketing en heb ik behoorlijk wat geleerd. Dingen die ik wel moet doen maar ook dingen die ik niet moet doen. Zelf heb ik een aantal fouten gemaakt die ik graag met je deel. 

Een van die fouten was dat ik te snel en te veel wilde toen ik net begon. Zoals net beschreven ik ging gelijk aan de slag met twee websites. Dit hield ik niet vol want ik zag al snel dat ik maar op 1 project tegelijk kon focussen. Het tweede project ben ik toen ook gestopt.

Een andere belangrijke tip en misschien wel de belangrijkste: begin een website over een onderwerp wat jou ECHT interesseert. Anders is de lol er snel van af. Je moet enthousiast worden over dit onderwerp en het leuk vinden om daar over te schrijven. Begin jij een website over bloemen maar heb je hier niets meer. Dan zul je merken dat het een zwaar project gaat worden. 

Mijn laatst tip: focus je niet al te veel op het geld verdienen. Dit komt vanzelf. Ik staarde mij te veel blind op die eerste commissie en het verdienen van duizenden euro’s per maand. Dat komt vanzelf. Ik hoop dat je affiliate marketing kunt gaan zien als iets leuks om mee bezig te zijn. Het moet je op den duur niet al te veel moeite kosten. 

Wacht, ik heb toch nog een tip: probeer iedere dag wat aan de website te doen. Al is het maar een half uur per dag. Ik had soms dat periodes dat ik dan ineens twee weken niks meer deed en dan ineens weer iedere dag een paar uur. Het is beter om iedere dag een half uur tot een uur bezig te zijn dan soms weken niks. Maar er een gewoonte van. Wat is nou een half uur per dag? 

Probeer dat eens een jaar lang vol te houden. Moet je kijken waar je staat. 

Affiliate marketing voor beginners: succes

Ik wens je heel veel succes met jouw aller eerste affiliate marketing project. Ik hoop echt dat je de keuze maakt om te starten. Het is zo een fantastisch mooi verdienmodel. Houd vol en geef niet op. Zet die stip op de horizon en probeer te realiseren waarvoor je het doet. Ik heb heel vaak op het punt gestaan om op te geven maar ben altijd doorgegaan.

Nogmaals ik raad je aan om te starten met de affiliate marketing revolutie cursus. Dat kan via de groene knop hieronder. 

Wat is nou 47 euro? Die heb je binnen no-time terugverdiend. Je gaat me later bedanken. Al ongeveer 11.000 andere mensen zijn jou al voorgegaan. Het is de meest succesvolle affiliate marketing cursus op het internet. 

Robert van Online Succes Gids

Ik schrijf over alles wat te maken heeft met online marketing en geld verdienen op het internet. Met een extreme voorliefde voor Affiliate Marketing. Door Affiliate Marketing heb ik mijn eigen online business en verdien ik nu geld via het internet. Voor mij is alles begonnen met de Affiliate Marketing Revolutie: 40 video trainingen die mij hebben geholpen mijn eigen affiliate website te starten. Benieuwd naar mijn methode?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *