Affiliate Marketing trends 2021

Grootste Affiliate Marketing trends in 2021

We waren allemaal getuige toen de kalender van 2019 omsloeg naar 2020 – alleen wisten we toen niet dat in 2020 praktisch de hele wereld op zijn kop zou staan. 

Wie had aan het begin van dit nieuwe jaar gedacht dat we zouden kennis maken met een ‘nieuw normaal’? 

Dit zijn de grootste affiliate marketing trends en veranderingen die zich in 2020 hebben voorgedaan en die zich waarschijnlijk tot ver in de toekomst zullen voortzetten. 

Direct benieuwd naar mijn verdienmodel in 2021?

Inhoudsopgave

De wereldwijde pandemie heeft inderdaad alles getroffen

De trends op het gebied van affiliate marketing zijn drastisch veranderd. Variërend van grootschalige industrieën tot op lokaal niveau. Niemand is gespaard gebleven.

Toch hebben sommigen de impact sterker onder ogen gezien dan anderen. Iedereen heeft nu zijn eigen uitdagingen.  Je zult wellicht veel blogs hebben gelezen over hoe 2020 de marketingindustrie zal hervormen. Je hebt misschien al tientallen YouTube-video’s bekeken waarin wordt uitgelegd wat er dit jaar en daarna echt gaat gebeuren. Wij kwamen een verwachte trend tegen dat offline winkelen zijn charme zal verliezen. Maar wat is het hele plaatje? Er zijn veel interessante affiliate marketing trends die vroeg of laat aan de oppervlakte zullen komen. Sommige trends zullen waarschijnlijk langer blijven bestaan dan je zult verwachten. Laten we eens kijken naar de meest interessante trends in affiliate marketing die zich in 2020 hebben voorgedaan. En een nog veel belangrijkere vraag:

Bestaat Affiliate Marketing nog na COVID-19?

Om hier gelijk een zeer duidelijk antwoord op te geven: Ja, Affiliate Marketing is ook na COVID-19 nog hot topic.

Veel verschillende analyses over affiliate marketing laten zien dat de investeringen nog steeds gestaag stijgen. Veel andere statistieken ondersteunen dit ook. 

  • In de VS wordt 15% van de totale inkomsten uit digitale advertenties besteed aan affiliate marketing
  • 80% van de merken gebruikt affiliate marketing als een van hun belangrijkste verkoop modellen

We kunnen dus met een gerust hart zeggen dat de branche enorm in opkomst is. De trends en manieren van marketing zijn in de loop van de tijd geëvolueerd, zeker sinds het coronavirus ons kennis heeft laten maken met een nieuwe manier van leven.

Of bekijk de GRATIS video hieronder

Affiliate Marketing vs. het 'nieuwe normaal': Wat kun je verwachten?

Ja, veel dingen zullen tijdens en na COVID-19 anders zijn. Maar affiliate marketing is er nog steeds en het genereert nog enorm veel geld. Maar waar?

Voordat je begint om in deze gekke tijd door middel van allerlei manieren geld te verdienen, is het belangrijk te begrijpen wat er aan de hand is. Wat zijn de belangrijkste affiliate marketing trends voor 2021?

Online learning is here

Het concept van online leren was er altijd al, maar de gebeurtenissen in 2020 hebben duidelijk gemaakt hoe belangrijk een virtuele manier van onderwijs is. Met meer dan de helft van de bevolking, inclusief volwassenen en kinderen, wat praktisch in quarantaine zit, ging iedereen meer tijd online doorbrengen. 

Dit gaat niet alleen over surfen op het internet. Steeds meer mensen zoeken op het internet naar manieren voor zelfontwikkeling via verschillende online portalen en trainingsmodules. Dit om hun dagelijks verantwoordelijkheid voort te zetten. Neemt deze trend na de lockdown af? Dit is zeer onwaarschijnlijk. Hoewel het normale leven vroeg of laat weer zal hervatten, wordt verwacht dat velen nog steeds zullen vasthouden aan het idee om online platforms te gebruiken als een bron van leren en inspireren.

Ongelijke verdeling in website verkeer

Het internet is het eerste wat we erbij pakken als we snel informatie over iets moeten opzoeken. Omdat alles, direct of indirect, wordt beïnvloed door de verspreiding van het coronavirus, is het logisch dat websites meer bezoekers trekken via zoekopdrachten met betrekking tot Covid-19. Het effect zal echter vrij ongelijkmatig zijn. 

Deze ongelijke verdeling heeft voornamelijk te maken met het type product wat wordt aangeboden. Zo zal een aanbieder van audio apparatuur wellicht een stijging in het zoekverkeer zien omdat consumenten massaal opzoek gaan naar producten voor in huis. Ze besteden daar immers het grootste deel van hun tijd. Vul zo maar in.

Grootste trends in affiliate marketing - na 2020

Hier zijn een aantal niches welke ongetwijfeld zullen groeien in deze tijden van crisis.

Zoals uit het hierboven geschreven stuk blijkt, is het gebruik van het internet en online platforms niet meer weg te denken. Mensen zijn altijd op zoek naar iets nieuws en hebben altijd geld nodig. Daarom blijft de behoefte aan zowel online learning als geld verdienen bestaan. Zelfs na COVID-19. 

Dit betekent dat alle sites met betaalde online enquêtes, digitale betalingen, platformaanbiedingen, freelancen en online onderwijs een enorme stijging kunnen verwachten. Bedrijven als: Make Money Online. En dat is nu precies wat Affiliate Marketing doet. 

De beste affiliate niche in 2020 waren zorginstellingen. In ziekenhuizen zijn de artsen enorm belangrijk maar nu meer mensen last hebben van de effecten van verminderde socialisatie en eenzaamheid, blijkt dat er een enorme behoefte is aan online coaching, online psychologische adviseurs en medische adviseurs. De gezondheidszorg beperkt zich niet langer tot de muren van de ziekenhuizen. Veel werknemers worden nu ingezet via sociale platforms zoals Facebook en Instagram om in contact te komen met klanten die misschien op zoek zijn naar advies.

Now is the time

Het mag duidelijk zijn dat affiliate marketing en online learning meer groeiende is dan ooit. Online learning is een zeer belangrijke trend voor 2021. Wat kan jij op dit gebied de consument bieden? Probeer daar eens over na te denken.

Misschien sta jij ook op het punt meer tijd te investeren in jezelf of ben jij ook opzoek naar een manier om online geld te verdienen? Hopelijk vind je wat overtuiging in dit artikel.

Affiliate Marketing heeft zijn top nog lang niet bereikt.

Ook geld verdienen met Affiliate Marketing?

Ben jij benieuwd wat affiliate marketing jou kan bieden? Of heb jij ook die toenemende behoefte om te investeren in je eigen ontwikkeling? Ga dan aan de slag met de Affiliate Marketing Revolutie en mijn methode voor het opbouwen van een passief inkomen via het internet. Of lees mijn Review over de Affiliate Marketing Revolutie

Er is geen betere investering, dan de investering in jezelf.

Robert van Online Succes Gids

Ik schrijf over alles wat te maken heeft met online marketing en geld verdienen op het internet. Met een extreme voorliefde voor Affiliate Marketing. Door Affiliate Marketing heb ik mijn eigen online business en verdien ik nu geld via het internet. Voor mij is alles begonnen met de Affiliate Marketing Revolutie: 40 video trainingen die mij hebben geholpen mijn eigen affiliate website te starten. Benieuwd naar mijn methode?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *