Affiliate marketing en instagram

Affiliate marketing en Instagram. Zo verdien je geld.

Instagram. Wie heeft er tegenwoordig geen account? Ik weet nog goed dat ik mijn eigen persoonlijke account in 2011 heb aangemaakt. 

Het voelde nog wat vreemd aan. Het plaatsen van foto’s. Verder niets. Het rode hartje rechts onder in beeld met daarin een getalletje werd al snel een symbool waar je toch wel lekker op ging. Het doet iets in je hersenen. 

Er is onderzoek gedaan dat wanneer we als mens positieve feedback krijgen er daadwerkelijk iets gebeurd in de hersenen. Bijvoorbeeld dat duimpje omhoog of dat rode hartje met het aantal likes.

In 2019 had Instagram maandelijks 1,4 miljard gebruikers. Nederland telt 4,9 miljoen gebruikers. Dat is bijna 1 op de 3 Nederlands die in het bezit is van een Instagram account. 

Belangrijk om hierbij te melden is dat dit niet alleen privé accounts zijn. Veel bedrijven hebben jaren geleden ook de sprong naar Instagram gemaakt. 

En dat is niet voor niets. Instagram kent het hoogste engagement cijfer. Engagement geeft de mate van betrokkenheid aan die een consument met jouw merk heeft en daarbij de mogelijke intentie om een product te kopen.

Dit enorme aantal gebruikers maakt Instagram een zeer interessant medium om geld mee te verdienen. 

Maar welke manieren zijn er precies? Wist je dat je bijvoorbeeld Affiliate Marketing zeer goed can combineren met Instagram?

Direct benieuwd naar mijn methode?

Inhoudsopgave

Instagram en geld verdienen

Instagram staat bomvol met zogenoemde influencers. Je ziet door de bomen het bos niet meer. Voor ieder onderwerp zijn honderden accounts te vinden. 

Ieder account weer net iets anders dan de ander. Iedereen probeert zich op een bepaalde manier te onderscheiden van elkaar. Dit onderscheidt zit soms in zeer kleine dingen. Bijvoorbeeld de kleurfilter die wordt gebruikt. 

Het zal je niet verbazen dat er tegenwoordig grof geld is te verdienen met Instagram. Bedrijven doen er alles aan om hun product of dienst aan de man te brengen. 

Waar vroeger traditionele reclame hét medium was is dat vandaag de dag Instagram. Een beetje marketing kenner pikt dit er wel uit. Maar er zijn tal van mensen die vaak niet in de gaten hebben dat ze te maken hebben met reclame. 

Ondanks dat de regels voor dergelijke advertenties door Instagram zijn aangescherpt. 

De makkelijkste manier om via Instagram geld te verdienen is om een samenwerking aan te gaan met een bedrijf. 

Simpelweg betaald een bedrijf jou voor het plaatsen van content op jouw Instagram feed of story. Hoeveel men hier voor ontvangt hangt voornamelijk af van het bereik wat men heeft. 

Een account met 10k volgers zal minder kunnen vragen voor het posten van content dan een account met 100k volgers. 

Anderzijds zijn bedrijven wel sceptischer geworden op de zeer grote accounts. Daarom zie je dat micro-influencers (10 tot 50k volgers) het tegenwoordig zeer goed doen. De fanbase die zij hebben opgebouwd voelt voor bedrijven meer real. 

Om een samenwerking met een bedrijf op te zetten zijn tegenwoordig ook tal van agency’s die influencers koppelen aan bedrijven. 

Je kunt je bij een dergelijke agency aanmelden met jouw Instagram account. Je kunt dan aangeven in welke categorie jij actief bent op Instagram en hoeveel volgers jij hebt. 

Anderzijds kunnen bedrijven hun marketing campagne uploaden en zo kan er gekeken worden of er een match is tussen jouw account en de specifieke marketing campagne.

Influencals is een voorbeeld van een dergelijke agency die de verbinding legt tussen influencers en bedrijven. 

Heb jij dus momenteel met jouw Instagram account al een redelijk bereik opgebouwd? Dan is dit een zeer eenvoudige manier om geld te verdienen met Instagram. 

Affiliate marketing en instagram

Affiliate marketing en Instagram

Naast de hierboven genoemde manier om geld te verdienen via Instagram kennen we nog een andere manier die misschien wat minder bekend is voor veel influencers. 

Namelijk om Affiliate Marketing te combineren met Instagram. Affiliate Marketing is het promoten van een product of dienst in ruil voor een commissie. 

Zeker de accounts met 10k volgers of meer kunnen hier mooie dingen mee doen omdat zij namelijk beschikken over de ‘swipe-up’ functie. 

Instagram laat het namelijk nog niet toe om in de copy van je post een link te delen. De enige manier om momenteel een link te delen is in de bio van je profiel of door middel van een swipe-up. 

Affiliate marketing is via instagram op twee manieren toe te passen. Je kunt je eigen product promoten of het product van een derde. 

Neem als voorbeeld dat jij een Instagram account hebt over reizen. Je hebt zojuist een foto geplaatst van dat mooie moment op het strand. Misschien zijn je volgers wel benieuwd met welke camera jij die foto hebt genomen. 

Je kunt jouw volgers dan bijvoorbeeld doorverwijzen naar Coolblue waar men diezelfde camera kan aanschaffen. Koopt een van jouw volgers via jouw link die camera, dan pak jij daar een commissie over. 

Om dit geheel nog sterker te maken zou het zeer interessant zijn als jij mensen kan doorlinken naar je eigen website. 

Om in hetzelfde voorbeeld te blijven bijvoorbeeld een reisblog waarin jij jouw reiservaringen deelt. Je stuurt mensen vanuit jouw Instagram account door naar jouw website. 

Op jouw website vertel je bijvoorbeeld dat je jouw huurauto hebt gehuurd via SunnyCars en je hotels hebt geboekt via Booking.com. 

Als mensen via jouw een auto huren bij Sunnycars of een hotel boeken via Booking.com dan ontvang jij daar een commissie over. Natuurlijk moet je je wel aanmelden voor verschillende Affiliate Marketing programma’s. 

Zoek maar eens op Affiliate Marketing en booking.com dan kom je genoeg informatie tegen. 

Hoeveel kun je verdienen met Instagram?

Hoeveel je precies met Instagram kunt verdienen is lastig te zeggen. Echter, sommige cijfers liegen er niet om. 

Veel instagrammers verdienen hier letterlijk duizenden euro’s per maand mee en hebben hier hun fulltime job van gemaakt. 

Uiteraard heeft het even tijd nodig om op dat punt te komen.

Maar heb jij dus een account met al een leuk bereik? Dan adviseer ik je ten sterkste om te starten met affiliate marketing. Probeer gewoon klein te beginnen en je zult merken dat je het spelletje op den duur door gaat krijgen.

Zelf geld verdienen via Instagram?

Zoals gezegd duik dan in de wereld van Affiliate Marketing en ontdek wat de mogelijkheden zijn voor jou. 

Wil je starten met affiliate marketing en instagram om zelf geld te gaan verdienen? 

Ga dan aan de slag met Affiliate Marketing Revolutie.

Dit is een online cursus van meer dan 40 video trainingen waarin jou de kneepjes van het vak Affiliate Marketing stap voor stap wordt voorgedaan.

Bij welke netwerken moet jij je aansluiten? Hoe maak je een website? En hoe plaats je affiliate links op je Instagram pagina? En hoe kun jij in no-time geld gaan verdienen met jouw instagram account?

Hieronder kun je naar de tijdelijke kortingspagina gaan van de Affiliate Marketing Revolutie video training. 

Wist je dat Pinterest naast Instagram ook een ontzettende goede manier is om jouw online inkomsten significant te laten stijgen? Lees mijn review over de ‘Master Pinterest als een Pro’ Pinterest Training. 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *