Meer klanten - Online Succes Gids

De 3 P’S voor meer klanten

De 3P’S voor meer klanten

Wil jij starten met Affiliate Marketing? Dat is een goede keuze want Affiliate Marketing staat namelijk op plek nummer drie van alle marketing uitgaven die online worden gedaan. Ruim 100 miljoen euro.

De interesse in Affiliate Marketing is de laatste jaren flink gestegen. Door zowel de adverteerder als de aanbieder. Met een gezamenlijk doel: meer klanten. Affiliate Marketing is daar een mooie tool voor. Zeker anno 2018 is content creatie belangrijker is dan ooit.

Zondag met Lubach: meer klanten

Waar mogelijk probeer ik op zondagavond altijd even naar ‘Zondag met Lubach’ te kijken. De actualiteit die in een grappig jasje wordt gestoken trekt mij wel. Hij sloot gister het seizoen af met een spontane oproep tot het verwijderen van Facebook. Waarbij hij zelf het voorbeeld wilt nemen door zijn eigen account en het account van ‘Zondag met Lubach’ te verwijderen. Aanstaande woensdag 11 april om 20.00 uur. Nu is er een groot verschil tussen iets zeggen en doen. Maar om zijn geloofwaardigheid vast te houden heeft hij geen keuze.

Wat ik hier mee wil zeggen is dat er een verschuiving aan het plaatsvinden is. Niet dat Facebook nu niet meer wordt gebruikt als content strategie maar je ziet een duidelijke afnamen. En dan heb ik het ook voornamelijk over het aantal gedeelde berichten door fans van een pagina. Dit heeft simpelweg te maken met het feit dat er te veel content op Facebook beschikbaar is.

Het komt erop neer dat de organische vindbaarheid van jouw website enorm belangrijk is. En wat heb je hier voor nodig? Gave en boeiende content. Affiliate Marketing = Content en Content = Affiliate Marketing

Het toelichten van Affiliate Marketing sla ik even over. Dat hebben we op de Online Succes Gids al uitgebreid gedaan.

De 3 P’S voor meer klanten

  1. Passie
  2. Pragmatisch
  3. Performance

Zoals Jennifer Kok in haar boek ‘Meer klanten met Affiliate Marketing in 60 minuten’ schrijft is er heel weinig Nederlandse content over Affiliate Marketing. En daar heeft ze inderdaad wel gelijk in. Het gaat allemaal over hetzelfde: Wat is Affiliate Marketing? En hoe kun je snel geld verdienen?

Dat heeft ons in ieder geval wakker gemaakt om veel meer kanten van Affiliate Marketing te belichten. Echter, de methode die wij hebben gevolgd staat wel voorop. Het heeft ons namelijk gebracht waar we nu staan en dat delen we graag.

1. Passie

Het klinkt een beetje standaard maar wil jij met Affiliate Marketing starten, doe dat dan vanuit passie. Als je vanuit passie aan de slag gaat dan kosten de werkzaamheden je namelijk niet zoveel moeite en voelt het niet eens als werk. Maar wat eigenlijk nog belangrijker is: Zonder die passie ga je het binnen Affiliate Marketing niet redden. Misschien niet leuk om te horen maar zoals we in eerdere berichten al schreven gaan 8 van de 10 geen succes behalen. En dat heeft meerdere oorzaken. Zonder passie is het namelijk onmogelijk om consistent te zijn. Consistentie is weer nodig om op de lange termijn dus geld te gaan verdienen op het internet.

2. Pragmatisch

Is de content die jij schrijft bruikbaar en inzetbaar. Heeft jouw content nut? Wat is het effect? Blijf content pushen en testen en probeer na verloop van tijd ook weer eens terug te grijpen op wat ‘oudere’ content. Is het nog up-to-date? Probeer het te herzien en waar nodig aan te passen.

3. Performance

Vergeleken met traditionele media is alles wat je online doet gelukkig te meten. Zo kun je jouw prestaties continue aanpassen en testen. Wat werkt wel en wat werkt er minder.

Het is daarom belangrijk doelen voor jezelf te stellen. Bepaal voor jezelf of je dagdoelstellingen formuleert of bijvoorbeeld maandelijks. Doelen voor je persoonlijke ontwikkeling of juist qua werkzaamheden. Zo kun je jouw marketing steeds sterker inzetten.

Wil jij ook starten met Affiliate Marketing om via het internet een eigen inkomen op te bouwen? Dan adviseren wij de Video Trainingen van de Internet Succes Gids. Deze video’s begeleiden jou stap voor stap door het proces van het maken van een affiliate website tot aan je eerste conversie.

Video Trainingen: Starten met Affiliate Marketing

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *