Affiliate marketing in 2020

In 2020 geld verdienen met Affiliate Marketing? Waar moet je op letten.

Lees hier de laatste ontwikkelingen binnen affiliate marketing om in 2020 online geld te verdienen. Waar moet je op letten.

De ontwikkeling van Affiliate Marketing staat niet stil. Meerdere bronnen tonen de groei hiervan aan. Zo zien veel aanbieders de adverteerder en publishers doorgroeien. Eigenlijk alle grote merken hebben wel een affiliate programma lopen.

Het wordt daarom ook steeds lastiger om met affiliate marketing geld te verdienen. Dit komt met name door het aantal affiliates wat op het internet blijft toenemen. Het wordt steeds moeilijker om uniek te zijn op het internet. De concurrentie is moordend en de bezoeker heeft zoveel te kiezen.

Dit wilt natuurlijk niet zeggen dat het niet meer mogelijk is. In tegendeel. Maar het is wel belangrijk om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen. Lees snel verder om te ontdekken of jij aanpassingen moet doen aan je huidige manier van werken of dat je op het juiste spoort zit.

Beïnvloeding aka Influencer

Mocht je het woord influencer vandaag de dag nog niet eerder hebt gehoord dan moet je wellicht wikipedia even raadplegen. Tegenwoordig willen jongeren geen brandweerman of politieagent worden maar YouTuber, Vlogger of influencer.

Zeker de kleinere influencers kunnen interessant zijn voor het promoten van jouw product. Het is natuurlijk wel van belang je Return on Investment (ROI) voor ogen te houden. Wat kost het je? En wat gaat het je opleveren? Kijk vooral naar de wat kleinere influencers (minder dan 10.000 volgers). Deze fanbase is vaak een eerlijke en echte fanbase. Daarnaast zijn de kosten ook vele malen beperkter dan bij de grotere jongens.

Spraak besturing

Wellicht is het binnen de grenzen van ons kleine landje nog niet heel gebruikelijk, maar in de USA wordt spraak besturing al veel gebruikt. Dit is uiteenlopend van het spraak besturen van slimme apparatuur zoals je speakers maar ook zeker voice commando’s zoals: Hey Alexa, waar kan ik pizza bestellen? Een vermelding op jouw website van ‘waar pizza bestellen’ waardeert Google.

Zorg in je content dat je antwoord geeft op de belangrijkste vragen die gerelateerd zijn aan jouw onderwerp.

Linkbuilding

We kennen het al even maar onderschat dit niet. Linkbuilding speelt een belangrijke rol in het succes van jouw SEO. Zeker in het begin kan linkbuilding vrij complex zijn maar linkbuilding is een van de belangrijkste manieren om daadwerkelijk een succesvolle website neer te zetten die ook bezoekers trekt. Via het internet geld verdienen met Affiliate Marketing werkt pas voor de volle 100% wanneer alle aspecten van SEO worden aangesproken.

Linkbuilding is niet meer of minder dan een link naar een pagina van jouw website vanaf een externe website. Maar zeker in het begin is dit moeilijk te realiseren. Probeer eens contact te zoeken met eigenaren van andere websites die gerelateerd zijn aan jouw onderwerp.

Het zal je verbazen wat er soms uit dergelijke contacten kan ontstaan. Stel bijvoorbeeld eens voor dat jij in een artikel naar zijn/haar website wilt linken. In return kun je vragen of er vanaf zijn/haar website naar een pagina op jouw website gelinkt kan worden.

Influencer marketing, spraak besturing en linkbuilding zijn enkele voorbeelden die belangrijk zijn om mee te nemen in het maken van jouw content.

Ook aan de slag met Affiliate Marketing?

Ben jij ook geïnteresseerd geraakt in affiliate marketing en wil jij ook online geld verdienen met jouw eigen affiliate website? Maar weet je niet precies hoe je moet beginnen? Start dan met de video trainingen van de Affiliate Marketing Revolutie. Krijg direct toegang tot meer dan 40 video’s waarin stap voor stap wordt uitgelegd hoe jij in enkele dagen een draaiende affiliate website live hebt.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *